چگونه لنت و روتور ترمز را تعویض کنیم؟

تعویض لنت و روتور ترمز

چگونه لنت و روتتور ترمز را تعویض کنیم؟ ممکن است این سوال ذهن شما را درگیر کرده باشد. لنت ترمز و روتور(دیسک چرخ) جز قطعات مصرفی خودرو هستند. با فشردن پدال ترمز، لنت ها به دیواره دیسک می چسبند و سرعت خودرو را کاهش می دهند و نهایتا باعث توقف آن می شوند. طی زمان و در اثر سابیدن لنت بر روتور، ضخامت لنت کاهش می یابد. یکی از نشانه های تعویض لنت، ایجاد صدای جیغ در زمان استفاده از ترمز است. تعویض به موقع لنت از خرابی زود هنگام روتور جلوگیری می کند. برای تعویض این قطعات بهتر است از یک مکانیک ماهر کمک بگیرید ولی چنان که قصد دارید این کار را خودتان انجام دهید در ادامه با  استریم مگ همراه باشید.

تعویض لنت و روتور ترمز

زمان تعویض لنت ترمز و روتور

لنت ترمز به عنوان یک قطعه مصرفی، محدوده عمر مشخصی دارد. البته عواملی مانند، سبک و شرایط رانندگی، میزان استفاده از خودرو و جنس لنت در عمر لنت و روتور تاثیر بسزایی دارند.

معمولا این بازه زمانی بین ۲۰ تا ۳۰ هزار کیلومتر بیان می شود. لنت خودرو را در بین این محدوده بررسی کنید اگر بیش از ۸۰ درصد لنت استفاده شده باشد، زمان تعویض لنت فرا رسیده است.

روتور یا همان دیسک صفحه در صورت خرابی لنت و بی توجهی به این مسئله، دچار آسیب می شود و به تعویض نیاز پیدا می کند. در اثر استفاده طولانی سطح دیسک دچار ناهمواری و پستی و بلندی می گردد. هنگامی که مرکز دیسک ترمز عمق کمتری نسبت به لبه آن دارد، بهتر است این قطعه عوض شود. دیسک صفحه گاهی اوقات ترک های ریزی بر می دارد که در آن صورت، نیاز به تعویض دارد.

تعویض لنت و روتور ترمز

نشانه های تعویض لنت

به طور کلی دو نشانه اصلی وجود دارد ک خبر از تعویض لنت می دهند. اولین نشانه، فشار آوردن بیشتر به پدال ترمز نسبت به قبل است. هر راننده ای با مدت زمانی که پدال ترمز را فشار می دهد تا واکنش سیستم ترمز نمایان گردد، آشنا است. در صورت خرابی لنت مدت زمان بین فشار تا واکنش سیستم ترمز، افزایش می یابد.

دومین نشانه تعویض لنت، سابیده شدن پرچ های فلزی به دیسک ترمز و ایجاد صدای خر خر در زمان ترمز است.

 

 

تعویض لنت و روتور ترمز

مراحل تعویض لنت و روتور ترمز

برای اینکه بتوانید لنت و روتور(دیسک ترمز) را خودتان تعویض کنید، باید وسایل مورد نیاز را تهیه کنید.

  • لنت ترمز
  • روتور یا دیسک
  • گیره نگه دارنده لنت
  • مجموعه سوکت
  • گریس
  • اسپری تمیز کننده ترمز
  • آچار
  • جک

 

۱ـ در مرحله اول، فرمان را کامل بچرخانید تا به راحتی به جلو و عقب ترمزها دسترسی داشته باشید. قبل از این کار با استفاده از جک، ماشین را از زمین فاصله دهید.

۲ـ پین های کولیس که باعث اتصال پیستون بر روی لنت می گردد را باز کنید. در بعضی مواقع باز کردن این پین ها به آچار آلن یا سوکت خاصی نیاز است ولی در اکثر مواقع، کولیس دارای یک گیره نگه دارنده فلزی است که به راحتی باز می گردد. پس از باز کردن کولیس امکان جداسازی لنت از کالیپر فراهم می شود.

 

سایر مراحل

۳ـ بعد از جدا کردن لنت، نوبت به روتور می رسد. به منظور جداسازی کولیس دو پیچ پشت نگه دارنده آن را باز کنید.

۴ـ حال می توانید، پیچ های توپی  را باز کنید.

۵ـ روتور را از هاب جدا کنید.

۶ـ اگر از زمان تعویض لنت و دیسک زمان زیادی می گذرد، احتمال رسوب و زنگزدگی در پرچ ها وجود دارد دراین شرایط بر روی پرچ ها اسپری ضد زنگ بپاشید. برای جدا کردن هاب از روتور از یک چکش کمک بگیرید.

۷ـ بعد از جداسازی، پین ها و هاب را به خوبی تمیز کنید.

۸ـ روی هاب را با گریس دمای بالا پوشش دهید،این کار به عنوان محافظ عمل می کند و از چسبیدن روتور به هاب جلوگیری می نماید.

۹ـ با یک اسپری تمیز کننده ترمز سطح دیسک جدید را به خوبی تمیز کنید و آن را سر جای خودش فیکس کنید و سپس پیچ های آن را ببندید.

۱۰ـ کولیس را به خوبی تمیز کنید و در قسمت های بیرونی لنگه فلزی که با کالیبر و پیستون در تماس است، گریس بمالید. انجام این کار از ایجاد صدای جیر جیر جلوگیری می کند و عملکرد سیستم ترمز را بهبود می بخشد.

۱۱ـ برای جابه جایی آسان تر پین های لغزنده، آن ها را با گریس و یا سیلیکون گرم بپوشانید.

۱۲ـ پیستون هیدرولیک را باز کنید و لنت های جدید را به داخل کولیس فشار دهید‌. از آچار برای انجام این کار استفاده کنید‌.

۱۳ـ کولیس را سر جای خود قرار دهید. پین هایی که روغنکاری کردید را طبق کاتالوگ مشخصات خودرو سفت کنید. این مرحله مهم است زیرا پین ها نباید خیلی سفت و یا شل بسته شوند.

۱۴ـ در آخر اگر سیستم ترمز شما دارای سنسور الکتریکی لنت ترمز است، آن را نصب کنید و کار را تمام کنید.

 

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پیمایش به بالا