محاسبه بیمه شخص ثالث خودرو

بیمه شخص ثالث

از آن‌جایی که رانندگی پیش پا افتاده‌ترین بخش در روزمرگی‌های ماست، تصادفات رانندگی سهم زیادی از دغدغه‌های دولت و شهروندان را به خود اختصاص داده‌اند. به همین دلیل قوانینی که در یک جامعه وضع شده‌اند، مسائل مربوط به سیستم حمل‌ونقل را نیز در بر می‌گیرند. بیمه شخص ثالث در اواخر نیم‌سال اول 87 تصویب شد و کم‌کم در میان قوانین اجباری راهنمایی و رانندگی قرار گرفت. در ادامه این مطلب همراه اکستریم مگ باشید که از نحوه محاسبه بیمه شخص ثالث خودرو و همچنین تخفیفات و جریمه‌های مربوط به آن بیشتر بدانید.

بیمه شخص ثالث خودرو چیست؟

شایع‌ترین حادثه‌ای که از رانندگی و تردد ماشین‌ها نشات می‌گیرد، برخورد دو خودرو است که گاهی خسارات سنگینی را بر دوش طرفین تصادف می‌گذارد. اما معمولا جای نگرانی نیست؛ زیرا اگر راننده مقصر به دریافت بیمه شخص ثالث مبادرت ورزیده باشد، می‌تواند با فشار کمتری ضررها را جبران کند. به هر ترتیب راننده مقصر باید زیانی را که به راننده دیگر وارد کرده است به‌طور کامل تلافی کند؛ چه مالی باشد چه جانی. اما با داشتن این بیمه شرایطی برای او در نظر گرفته می‌شود که اگر از تمکن مالی کافی برخوردار نبود، بتواند راحت‌تر هزینه‌ها را پرداخت کند.

بیمه شخص ثالث

نام‌گذاری این بیمه بدین شیوه صورت گرفته است:

  1. فرد مسبب خسارت برابر با شخص اول
  2. شرکت ارائه دهنده بیمه برابر با شخص ثانی
  3. فرد متحمل خسارت برابر با شخص ثالث

یعنی شرکت بیمه به فرد مقصر در جبران خسارتی که به راننده دیگر وارد کرده است کمک می‌کند تا بتواند راحت‌تر هزینه‌ها را بپردازد.

مزیت و هدف این بیمه

  • تخفیف در جبران خسارت و پوشش بخشی از هزینه‌ها توسط بیمه
  • کاهش انگیزه برای نقض قوانین رانندگی مخصوصا در ماه‌های حرام

نحوه محاسبه بیمه شخص ثالث خودرو

هر ساله نرخ جدیدی برای اکثر خدمات رفاهی و اساسی تعیین می‌شود و قیمت بیمه شخص ثالث نیز در میان آن‌ها قرار می‌گیرد. محاسبه قیمت این بیمه برای ماشین‌ها با کاربری‌های متفاوت متغیر است و در ابتدای هر سال به طور درصدی افزایش پیدا می‌کند. در ادامه همین بخش اطلاعاتی مربوط به محاسبه بیمه شخص ثالث خودرو اطلاعاتی در اختیار شما قرار می‌گیرد.

قیمت بیمه شخص ثالث

در جدول زیر، هزینه خرید بیمه شخص ثالث خودرو برای برخی از ماشین‌ها به‌طور تقریبی مشخص است:

نوع ماشین

نرخ بیمه شخص ثالث

موتور سیکلت بین 1 تا 1.5 میلیون تومان
سواری (با تعداد سیلندر چهار، یا کمتر و بیشتر) بین 4 تا 6.5 میلیون تومان
اتوبوس، مینی‌بوس و… بین 11 تا 31 میلیون تومان
سنگین و باربری بین 7 تا 18 میلیون تومان
ماشین‌های خدماتی (راه‌سازی، حمل زباله و…) بین 3 تا 5 میلیون تومان

بیمه شخص ثالث

محاسبه درصد تخفیف برای بیمه شخص ثالث خودرو

طبق مصوبات جدید میزان تخفیفی که پرداخت حق بیمه شخص ثالث خودرو مشمول آن است، در چهارده سال به صورت درصدی حساب می‌شود. یعنی اگر تا چهارده سال فرد راننده به هر دلیلی خسارتی را ایجاد نکرد که وادار به تلافی آن شود، می‌تواند حق بیمه را با تخفیف پرداخت کند. برای مثال اگر یک راننده در سال اول هیچ تصادفی نداشت، با پنج درصد تخفیف حق بیمه شخص ثالث را پرداخت می‌کند. اگر به همین ترتیب پیش رفت، در سال چهاردهم باید با هفتاد درصد تخفیف این حق بیمه را تقبل کند.

البته اگر راننده مرتکب اشتباهی شد که به خاطر آن از بیمه شخص ثالث خودرو برای جبران کردن خسارت وارده کمک گرفت، درصد تخفیف حق بیمه کاهش پیدا می‌کند. اگر اولین ضرر وارده به طرف مقابل منجر به صدمات جانی شد، فرد مقصر با سی درصد کاهش تخفیف حق بیمه مواجه می‌شود. و اگر زیان‌های جانی ادامه‌دار شدند و از سه دفعه عبور کردند، راننده از تخفیف حق بیمه برخوردار نمی‌شود و باید آن را کامل بپردازد. در صورتی که خسارات مالی بودند، دفعات اول، دوم، سوم و بقیه دفعات به ترتیب بیست، سی، و چهل درصد از تخفیف کم می‌شود.

جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث

برای این‌که حساب کنید به ازای هر روزی که از دیرکرد بیمه شخص ثالث شما می‌گذرد چه‌قدر باید جریمه بپردازید، قیمت جدید این بیمه در سال جاری را متناسب با نوع و کاربری خودروی خودتان را باید بر تعداد روزهای سال تقسیم کنید. یعنی هزینه‌ای که باید برای این بیمه بپردازید را بر 365 تقسیم می‌کنید، سپس در تعداد روزهای دیرکرد ضرب می‌کنید.

بیمه شخص ثالث

کلام آخر

عدم دریافت بیمه شخص ثالث برای هر شخص حقیقی یا حقوقی نقض قانون است و حتی اگر تصادفی رخ نداده باشد، شامل جریمه خواهد شد. بدین ترتیب باید در ابتدای هر سال برای خریدن این بیمه اقدام کنید و همچنین مواظب جریمه‌هایی که دیرکرد آن بر دوش شما می‌گذارد باشید. طرح بیمه شخص ثالث از انگیزه‌ی نقض قانون در رانندگان می‌کاهد و تاثیری مثبت و مفید در آمار تصادفات داشته است. این بیمه رانندگان مقصر را یاری می‌کند که بتوانند با فشار کمتری خسارات ناشی از تصادف را جبران کنند.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پیمایش به بالا