علت و نشانه های خرابی ترمز دستی

علت خرابی ترمز دستی

ترمز دستی یکی از مهم‌ترین قطعات موجود در خودروهاست که متاسفانه توسط اکثر رانندگان مورد بی‌توجهی قرار می‌گیرد و استفاده نمی‌شود. حتما شما هم تابه‌حال شاهد این بوده‌اید که ترمز دستی در یک ماشین سال‌هاست که دیگر کار نمی‌کند و مالک ماشین نیز اقدامی برای رفع مشکل آن نکرده است. وقتی با ترمز دستی رفتار نامناسبی داشته باشید، به‌تدریج متوجه عدم کارکردش می‌شوید که این موضوع مهم‌ترین علت و نشانه های خرابی ترمز دستی است. در ادامه با اکستریم مگ همراه باشید که بدانید چه‌گونه از ترمز دستی استفاده کنید و چه‌زمانی باید آن را نزد تعمیرکار ببرید.

ترمز دستی چیست و چرا از آن استفاده می‌کنیم؟

وجود هر قطعه در خودرو دلیلی دارد و برای افزایش بازدهی ماشین در جای خود قرار می‌گیرد؛ اما گاهی به‌برخی از قطعات کم‌لطفی می‌شود. یکی از قطعاتی که حضور پراهمیتی دارد اما توسط اکثر رانندگان به‌خصوص قدیمی‌ترها نادیده گرفته می‌شود، ترمز دستی است. وظیفه اصلی ترمز دستی این است که ماشین را در حین توقف و در جای پارک ثابت نگه دارد و مانع از حرکت آن شود. به همین دلیل است که در آزمون‌های رانندگی این نوع از ترمز به‌شدت مورد توجه افسر واقع می‌شود و بی‌اعتنایی به آن مورد قبول نیست.

علت خرابی ترمز دستی
خرابی ترمز دستی

آزادسازی ترمز دستی در شروع، و بالا کشیدن آن در پایان نمی‌گذارد که افسر یک مردودی دیگر را در کاردکس شما به ثبت برساند. اما کار شما با ترمز دستی بعد از قبولی در آزمون شهر تمام نمی‌شود؛ زیرا این قطعه نقش مهمی را در ماشین ایفا می‌کند. وقتی ترمز پایی کار نکند، ترمز دستی به شما کمک می‌کند که به‌آرامی ماشین را متوقف کنید و حادثه ناگواری در پیش نداشته باشید. همچنین این ترمز ماشین را در محل پارک استوار نگه می‌دارد و مانع از حرکت ناگهانی ماشین در سطوح شیب‌دار می‌شود.

علت خرابی ترمز دستی چیست؟

به‌طور کلی وقتی با ترمز دستی به‌درستی رفتار نکنید و در مواقع نامناسب آن را بالا بکشید، این قطعه به‌تدریج از کار می‌افتد. می‌توان گفت ترمز دستی در کنار برخورداری از یک مسئولیت مهم، ساختار حساسی نیز دارد و گاهی به‌سادگی خراب می‌شود. برای این‌که ناخواسته برای علت خرابی ترمز دستی زمینه‌سازی نکنید، بهتر است حین کار با این ترمز نکاتی را مد نظر قرار دهید؛ از جمله:

  • وقتی می‌خواهید از ترمز دستی استفاده کنید، اول دکمه‌اش را فشار دهید و سپس آن را بالا بکشید تا ماشین را قفل کند. برخی از افراد به‌دلیل زور بازو یا علاقه به صدای ترمز دستی، دکمه آن را فشار نمی‌دهند که این زمینه‌ساز خرابی آن می‌شود.
  • اگر به ترمز دستی نیاز دارید، آن را به‌آرامی اما سریع بالا بیاورید؛ نیازی نیست که ترمز دستی را با شدت و خشونت بکشید.
  • در صورتی که ترمز دستی خودروی شما برقی است و در آب‌وهوای سرد زندگی می‌کنید، احتمال دارد این قطعه به‌خوبی کار نکند. قبل از کار با ترمز دستی اجازه دهید که ماشین کمی روشن بماند و گرم شود تا سیستم الکترونیکی به کار بیفتد.

    علت خرابی ترمز دستی
    ترمز دستی برقی
  • در حین حرکت از ترمز دستی استفاده نکنید، زیرا هم خود ترمز دستی به‌مرور از کار می‌افتد و هم ممکن است برای قطعات دیگر مشکل‌ساز شود.

اگر متوجه نشانه های خرابی ترمز دستی شدید که در ادامه مطلب به آن‌ها اشاره می‌کنیم، بهتر است هرچه سریع‌تر برای تعمیر آن اقدام کنید. گاهی علت خرابی ترمز دستی بسیار ساده است و امکان دارد به‌دلیل تجمع آلودگی و گردوغبار و یا مشکل در سیم‌پیچی باشد.

نشانه های خرابی ترمز دستی

علائم هشداردهنده‌ای که به علت خرابی ترمز دستی پدیدار می‌شوند، گاهی بسیار واضح هستند و به‌راحتی می‌توانید آن‌ها را تشخیص دهید. اگر ترمز دستی را بخوابانید و ماشین به‌درستی حرکت نکند، یا ترمز دستی را بکشید و ماشین باز هم حرکت کند، احتمالا این قطعه خراب است.

برخی از نشانه های خرابی ترمز دستی عبارتند از:

  • چراغ چک پارک بعد از این‌که ترمز دستی را پایین بردید همچنان روشن است.
  • ماشین شما بعد از این‌که ترمز دستی را می‌کشید هنوز بر روی سطح شیب‌دار کمی حرکت می‌کند.
  • ترمز دستی آزاد است اما احساس می‌کنید که چرخ‌ها باز هم قفل هستند و به‌درستی نمی‌چرخند.
  • خودروی شما شتاب نمی‌گیرد و سرعت آن نسبت به قبل کمتر است.
  • ترمز دستی به‌سختی حرکت می‌کند و نمی‌توانید سریع آن را بخوابانید یا بکشید.
  • ترمز دستی حالت هرز شدگی دارد و به‌راحتی تکان می‌خورد یا می‌لرزد.

    علت خرابی ترمز دستی
    کار کردن با ترمز دستی

سخن پایانی

وظایف مهم و ارزشمند هر کدام از ترمزهای ماشین، شما را مجاب می‌کند که با اقداماتی کوچک از رخ دادن اتفاقات بزرگ ممانعت کنید. علت و نشانه های خرابی ترمز دستی باید مورد توجه یک راننده حرفه‌ای باشند؛ زیرا ماشین یک دستگاه متحرک است و بالاخره باید متوقف شود. اگر به‌درستی با این قطعه کار کنید و به نقش مهمی که در ماشین دارد اهمیت بدهید، تا مدتی طولانی از مزایای آن بهره‌مند خواهید بود.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پیمایش به بالا