علت های کار نکردن چراغ راهنما و روش های تعمیر آن

چراغ راهنما

یکی از فاکتور‌های مهم در خودرو، توجه به نکات ایمنی است. وظیفه اصلی چراغ‌های راهنمای ماشین، اطلاع دیگران از تصمیمات راننده مبنی بر حرکت به سمت چپ و یا راست است. اگر به هر دلیلی چراغ‌راهنما به‌درستی کار نکند، خطر تصادف را به‌شدت افزایش می‌دهد؛ بنابراین یکی از قطعاتی که در صورت بروز نشانه‌های خرابی، سریعاً باید مشکل آن را رفع نمود، همین چراغ‌های راهنما هستند. در این مقاله علت های کار نکردن چراغ راهنما و روش های تعمیر آن را بررسی می‌کنیم در ادامه با اکستریم مگ همراه باشید.

چراغ راهنما
علت های کار نکردن چراغ راهنما و روش های تعمیر آن

رله سیگنال در چراغ راهنما چیست؟

خوب قبل از هر چیزی بهتر است با رله سیگنال در چراغ‌های چشمک‌زن بیشتر آشنا شوید. چراغ‌راهنما در واقع بخش مهمی از سیستم روشنایی خودرو است. رله سیگنال بخشی از سیستم چراغ راهنما در نظر گرفته می‌شود. رله سیگنال یک قطعه الکتریکی است که معمولاً در جعبه‌فیوز و یا جعبه اتصال خودرو قرار دارد. نقش اصلی رله سیگنال، به‌مانند یک سوئیچ خودکار است که جریان برق را  قطع و وصل می‌کند. بسیاری از دلایل خرابی و یا کارنکردن چراغ‌راهنما به رله سیگنال مرتبط است، به‌طوری‌که خرابی رله باعث می‌شود که چراغ‌راهنما خیلی تند و یا کند چشمک بزند یا روشن نشود و در بعضی از مواقع کاملاً ثابت بماند.

 

نشانه‌های خرابی چراغ راهنما

چراغ‌های راهنما نقش مهمی در ایمنی خودرو بازی می‌کنند، بنابراین تشخیص به‌موقع خرابی آن مطمئناً از بروز حادثه جلوگیری می‌کند. در ادامه برخی از این نشانه‌ها را معرفی می‌کنیم.

  • ثابت ماندن دائم چراغ‌راهنما
  • چشمک‌زدن به‌صورت تند‌تر و یا کند‌تر از حالت معمول
  • قطع و وصل‌شدن ناهماهنگ چراغ‌راهنما
  • نور ضعیف چراغ‌های راهنما
  • خاموش‌شدن چراغ‌راهنما
  • فقط یک سمت چراغ‌ها روشن و یا خاموش شود
چراغ راهنما
دسته راهنمای کنار فرمان

علت‌های کار نکردن چراغ راهنما و روش های تعمیر آن

در این قسمت دلایل خرابی چراغ‌های راهنما را شرح می‌دهیم.

 

۱ ـ سوختن فیوز چراغ راهنما

فیوز‌ها در راستای محافظت از سیستم الکتریکی خودرو تعبیه می‌شوند تا در صورت وجود بار اضافی، مابقی قطعات آسیب نبینند. خرابی فیوز مرتبط با چراغ‌راهنما موجب می‌گردد که چراغ‌ها اصلاً کار نکنند و در هنگام روشن‌کردن چراغ‌راهنما نیز صدای رله شنیده نشود.

برای رفع این مشکل، جعبه‌فیوز را در خودرو پیدا کنید (به دفترچه راهنمای خودرو مراجعه نمایید). فیوزی که سوخته است را با همان نوع فیوز و با آمپراژ مشابه تعویض کنید. برای این کار می‌توانید از یک متخصص کمک بگیرید.

 

۲ ـ وجود مشکل در دسته راهنما

شما با کمک دسته‌راهنما در کنار فرمان، چراغ‌راهنما را روشن و خاموش می‌کنید. دسته راهنما در اثر استفاده زیاد، فرسوده می‌شود. در این شرایط چراغ‌راهنما فقط در یک‌جهت کار می‌کند و یا در زمان استفاده از آن واکنشی مشاهده نمی‌گردد.

برای حل این مشکل، ابتدا قسمت سیم‌کشی مرتبط با دسته‌راهنما را چک کنید که شل و یا قطع نباشند. در ادامه اگر مشکلی نبود و در صورت خرابی دسته‌راهنما با باز کردن کاور فرمان، دسته را تعویض کنید. توصیه می‌کنیم انجام این کار را به افراد ماهر بسپارید‌.

 

۳ ـ خرابی رله سیگنال

قبلاً با رله سیگنال آشنا شدید. خرابی رله موجب می‌شود که چراغ‌راهنما در یک سمت کار کند و یا در زمان استفاده صدای کلیک رله شنیده نشود.

برای رفع این عیب در سیستم چراغ‌راهنما، ابتدا رله سیگنال را که معمولاً در جعبه‌فیوز است را بیابید و آن را تعویض کنید. در انتهای کار با تست چراغ‌های راهنما از عملکرد صحیح این قسمت مطمئن شوید.

 

۴ ـ خرابی چراغ های اصلی راهنما

چراغ اصلی بخش مهمی از روشنایی را تأمین می‌کند. خرابی چراغ‌ها به‌صورت، کم‌نور و یا ضعیف کارکردن نمایان می‌شود. در این شرایط باید چراغ‌ها را تعویض کرد.

چراغ راهنما
سیم کشی و فیوز خودرو

۵ ـ مشکل در سیم‌کشی خودرو

چراغ‌های راهنما بخشی از سیستم الکتریکی خودرو هستند که قطع و یا فرسودگی سیم‌ها بر عملکرد کلی آن‌ها تأثیرگذار است. اگر در زمان چرخش فرمان، چراغ‌های راهنما فعال می‌شوند و یا چراغ‌راهنما به طور متناوب کار می‌کند، ممکن است سیم‌کشی خودرو دچار مشکل شده باشد.

سیم‌کشی مرتبط با چراغ‌های راهنما را چک کنید و در صورت مشاهده، فرسودگی و قطعی، آن‌ها را تعمیر و یا جایگزین کنید. برای انجام این کار از تکنسین‌ها کمک بگیرید.

 

۶ ـ مشکل در کامپیوتر مرکزی (ECU)

خودرو‌های مدرن از سیستم الکترونیکی پیچیده بهره می‌برند. چراغ‌های راهنما توسط کامپیوتر مرکزی کنترل می‌شوند. هر گونه اختلال در ECU می‌تواند بر عملکرد چراغ‌راهنما تأثیر منفی بگذارد. در شرایطی که چراغ‌های راهنما کار نمی‌کنند و علائم هشدار در صفحه نمایشگر خودرو روشن شده است، ECU خودرو را چک کنید. برای حل این مشکل به مراکز معتبر مراجعه کنید تا کد‌های خطای کامپیوتر مرکزی چک شود و اقدامات لازم توسط متخصصین انجام گیرد.

 

جمع بندی

چراغ‌ راهنمای خودرو با هر بار چشمک‌زدن، گردش مسیر را به دیگران اطلاع می‌دهد و از بروز تصادفات جلوگیری می‌کند. می‌توان گفت که عبورومرور شهری و ایجاد نظم صحیح رانندگی با عملکرد چراغ‌راهنما در ارتباط است. با آگاهی درباره علت های کار نکردن چراغ راهنما و روش های تعمیر آن میزان ایمنی سرنشینان و دیگران را افزایش دهید.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پیمایش به بالا