بررسی شتاب اکستریم Lx

اکستریم Lx

خودروسازان همواره به دنبال ارتقای محصولات خود در زمینه‌های مختلف هستند. یکی از این موارد شتاب صفر تا صد است. این موضوع برای برخی از تولیدکنندگان از اولویت‌های مهم به‌حساب می‌آید. حال سؤالی که مطرح می‌شود این است که شتاب خودرو به چه عواملی بستگی دارد؟ شتاب اولیه ماشین به عوامل زیادی وابسته است؛ ولی از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به قدرت موتور، وزن و لاستیک‌ها اشاره کرد. اکستریم Lx یک خودروی وارداتی مونتاژ داخلی است که با توجه به وزن سنگینی که دارد، شتاب 8.8 را به ارمغان می‌آورد. در این مقاله به بررسی شتاب اکستریم Lx می‌پردازیم.

تا انتها با اکستریم مگ همراه باشید

اکستریم lx
بررسی شتاب اکستریم Lx

قدرت موتور در اکستریم Lx

برای یک شتاب عالی باید نسبت قدرت موتور و وزن با یکدیگر متناسب باشند. باید خاطرنشان شد که تزریق سوخت و تعداد سوپاپ نیز بر عملکرد شتاب ماشین تأثیرگذار هستند. اکستریم Lx از یک موتور توربوشارژ 1.6 در سیستم پیشرانه خود بهره گرفته است البته اکستریم ال ایکس در نوع دو لیتری نیز تولید می‌شود و موتور نوع 1.6 در ایران عرضه می‌گردد. توان خروجی موتور 197 اسب بخار و گشتاور 290 نیوتن متر در نظر گرفته می‌شود. موتور اکستریم ال ایکس با چهار سیلندر و 16 سوپاپ و تزریق سوخت مستقیم TGDi می‌تواند بستر مناسبی برای شتاب عالی در ال ایکس پدید آورد.

انتقال نیروی موردنیاز شتاب را جعبه‌دنده هفت سرعته دو کلاچه از نوع تر (Wet DCT) تأمین می‌کند.

هرچقدر گشتاور و نیروی موتور بیشتر باشد، شتاب خودرو نیز افزایش می‌یابد.

اکستریم Lx
بررسی شتاب اکستریم Lx

سیستم انتقال قدرت در اکستریم Lx

برای ایجاد یک شتاب مؤثر صفر تا صد باید نیرو با حداکثر توان به چرخ‌ها منتقل گردد. خودروی اکستریم ال ایکس دارای گیربکس دو کلاچه DCT است. عملکرد این نوع گیربکس با سرعت العمل آن شناخته می‌شود چرا که در زمان تعویض دنده این فرآیند نسبت به گیربکس دنده‌ای سرعت بیشتری دارد. گیربکس DCT اتلاف نیرو را کاهش می‌دهد و از این‌ رو مصرف سوخت نیز کمتر می‌شود. در مبحث شتاب اکستریم Lx، نیرو و توان بیشتر مساوی با شتاب حداکثری است، هرچقدر نیروی کمتری به هدر برود در مجموع نیروی بیشتری برای انتقال به گیربکس و چرخ‌ها وجود دارد.

اکستریم Lx
بررسی شتاب اکستریم Lx

دیفرانسیل AWD در اکستریم ال ایکس

ال ایکس از سیستم دیفرانسیل AWD (در نوع دو لیتری) استفاده می‌کند. AWD می‌تواند فرآیند توزیع نیرو را در چرخ‌ها با‌ توجه‌ به نیاز هر چرخ اعمال کند. یک عامل مؤثر در شتاب خودرو، چسبندگی و هندلینگ بالا در خودرو است. سیستم دیفرانسیل AWD توانسته با قابلیت خود این ویژگی را در اکستریم Lx به وجود آورد. البته AWD با کاهش هرزگردی چرخ‌ها چسبندگی را افزایش می‌دهد.

 اکستریم Lx
کابین اکستریم ال ایکس

لاستیک‌های اکستریم ال ایکس

تا اینجای کار با برخی از عوامل تأثیرگذار برای تولید شتاب ۸٫۸ ثانیه در اکستریم Lx آشنا می‌شویم. برای یک شتاب مطلوب، نیروی موتور و سیستم انتقال قدرت و دیفرانسیل باید در بهترین حالت خود باشند. در بخش آخر به لاستیک‌ها می‌رسیم جایی که قرار است این نیروی اسب بخار با شتاب عالی شما را هیجان‌زده کند. اکستریم Lx از رینگ‌های ۱۹ اینچی آلومینیومی و از لاستیک‌های ۲۵۵/۵۵ در طراحی خود بهره گرفته است. این نوع تایر با ایجاد چسبندگی و سطح تماس مطلوب با جاده، شتاب را افزایش می‌دهد.

 

مشخصات کلی اکستریم Lx

اکستریم Lx با وزنی بالغ بر ۱۴۷۶ کیلوگرم تقریباً یک کراس اور سنگین است و شتاب ۸٫۸ ثانیه برای این خودرو عدد مطلوبی به نظر می‌رسد. برای ایجاد یک شتاب مناسب باید زور نیروی موتور به وزن خودرو بچربد. ال ایکس توانسته با موتور توربوشارژ TGDI، گیربکس هفت سرعته دو کلاچه، لاستیک‌هایی با سایز مناسب و همچنین طراحی ایرودینامیک خاص، شتاب ۸٫۸ ثانیه را از آن خود کند.

 

تعداد سیلندر و سوپاپ چهار سیلندر و 16 سوپاپ
گشتاور ۲۹۰ نیوتن متر
قدرت ۱۹۷ اسب بخار
شتاب صفر تا صد ۸٫۸ثانیه
حداکثر سرعت ۲۰۰ کیلومتر
گیربکس هفت سرعته دو کلاچه تر
وزن ۱۴۷۶ کیلوگرم
مصرف سوخت ۶٫۹لیتر به‌ازای هر ۱۰۰ کیلومتر ترکیبی
 اکستریم Lx
بررسی شتاب اکستریم Lx

جمع بندی

شتاب اولیه خودرو المانی است که برای بسیاری از مصرف‌کنندگان و سازندگان خودرو اهمیت ویژه‌ای دارد. در واقع شتاب را می‌توان غرش و خودنمایی خودرو در لحظات ابتدایی استفاده از ماشین در نظر گرفت. شتاب بالا مطمئناً هیجان بیشتری را در راننده به وجود می‌آورد. اکستریم ال ایکس مدیران خودرو با شتاب ۸٫۸ تجربه رانندگی با هیجان را برای مشتریان رقم می‌زند. در این مقاله به بررسی شتاب اکستریم Lx پرداختیم.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پیمایش به بالا