اینترنت اشیا در خودرو یک تحول بسیار روشن و جذاب در صنعت خودروسازی و حوزه حملونقل است. بعد از خانههای هوشمند این مورد ملموسترین موردی است که در باب کاربردهای IoT میتوان به آن رجوع کرد. نزدیک شدن زبان ما به زبان وسایل و ارتباط گرفتن ما دو موجودیت متفاوت با یکدیگر تا سالها پیش در حد تخیل بود. اما این روزها آسایش ما انسانها سطح بالاتری دارد، چون سایر موجودیتها در حال آموختن اطاعت از ما هستند. افزونبراین اینترنت اشیا میتواند حامی ما در راستای تضمین سلامتی باشد، درست همانگونه که در خودروها از ما مراقبت میکند. در این مطلب برخی از تحولات صورتگرفته بهواسطه IoT را بررسی میکنیم.
همراه اکستریم مگ باشید

اینترنت اشیا چیست؟
به زبان ساده اینترنت اشیا (IoT مخفف Internet of Things) یک فناوری مهم و کارآمد است که بستری را برای ایجاد ارتباط پایدار بین وسایل (چیزها) فراهم میکند. علاوه بر ارتباطی که بین خود اشیا وجود دارد، آنها میتوانند اطلاعاتی را که حاصل تحلیل دادههایشان است به یک فضای ابری منتقل کنند. بنابراین اینترنت اشیا یک فناوری خاص است که به شیها جان میبخشد و بین ما و آنها ارتباطی مفید به وجود میآورد.
اینترنت اشیا در خودرو
بدیهی است که هر وقت یک فناوری در این عصر متولد میشود، بهتدریج بخشهای زیادی از زندگی ما را با تاثیرات خودش فرا میگیرد. صنعت خودروسازی هم دارای نیازها و کمبودهایی بود که مهندسان خلاق این حوزه توانستند راه برطرف کردن آنها را در اینترنت اشیا بیابند. در ادامه بررسی میکنیم که این فناوری چگونه توانست صنعت خودروسازی را با یک تحول چشمگیر روبهرو کند.
تولید خودروهای کاربرپسند
با استفاده از اینترنت اشیا در خودرو، طراحان و افراد فعال در صنعت خودروسازی میتوانند اطلاعات بیشماری از نیازها و توقعهای جمعآوری کنند. درنتیجه آنها میتوانند خودرویی تولید کنند که به تصور کاربر نزدیکتر است و در برطرف کردن نیازهای او عملکرد بهتری دارد. نظر شما راجع به یک خودروی بومیسازیشده در منطقهای خاص چیست؟ احتمالا ساکنین آن منطقه رضایت بیشتری از تجربه رانندگی با خودرویی دارند که از طریق اینترنت اشیا آنها را درک و همراهی میکند. علاوه بر این یک راننده میتواند از راه دور خودرو را روشن کند، یا حتی سیستم تهویه را به کار بیاندازد.

پیشنهاد ما: تکنولوژی های جدید در خودروهای شاسی بلند: از ایمنی تا هوشمندسازی
مقاومت در برابر استهلاک زودرس
فناوری اینترنت اشیا دارای حسگرهایی در گوشه به گوشه خودرو است که همیشه در حال تحلیل وقایع و وضعیت هستند. بنابراین اگر احساس کنند که یک قطعه در معرض تهدید و خرابی قرار گرفته است، این موضوع را به شما اطلاع میدهند. آن وقت است که شما میتوانید خیلی زودتر برای برطرف کردن مشکل اقدام کنید و بعدها درگیر نقص اجزای خودرو نشوید. این امر تا حد زیادی از هزینهها و زمانی که باید برای تعمیر یا تعویض قطعه صرف کنید میکاهد. برای خودروسازان نیز تولید خودروهایی با قطعات مقاوم و قوی نیز افتخار و اهمیت زیادی دارد.
اینترنت اشیا در خودرو و افزایش ایمنی
رادارها و حسگرها اجزایی هستند که میتوانند یک بینش عمیق از وضعیت اطراف به راننده بدهند. نقاط کور، فواصل نامناسب با سایر خودروها یا موانع، ناآشنا بودن راننده با مسیر، خوابآلودگی او، عدم توجه به تابلوها و… عواملی هستند که باعث میشوند خطرات شدت بیشتری پیدا کنند. اما با وجود اینترنت اشیا در خودرو این امکان برای راننده فراهم است که تحلیل بهتری از محیط داشته باشد. او میتواند با استفاده از اطلاعات به دست آمده یک رانندگی اصولی و صحیح را در پیش بگیرد و رسالت خودش را نسبت به سلامت سرنشینان و حتی خودرو ادا کند.
پیشنهاد ما: راهنمای نصب رادار نقطه کور در خودرو
سبک کردن وظایف راننده یا حذف او

سیر تحول خودروها به این صورت بود که کار راننده با هر بار پیشرفت در نسخههای مختلف خودرو آسانتر میشد. دهها سال پیش راننده با انواع و اقسام اجزای داخل کابین مثل کلاچ و ترمزدستی درگیر بود و برای داشتن یک رانندگی ایمن و مطئمن باید نحوه استفاده از آنها را بهخوبی فرا میگرفت. تا اینکه طی ده سال اخیر رانندگان اصلا چنین اجزایی را داخل خودروهای مدرن ملاقات نمیکنند و همه چیز بر عهده واحد کنترل خودرو است. اخیرا با روی کار آمدن خودروهای خودران هم دیگر نیازی به یک راننده نیست. خودروهای خودران هوشمند هستند و حتی تا حدودی عملکرد بهتری نسبت به نیروی انسانی دارند، چون عملکرد آنها دقیقتر و متمرکزتر از انسان است.
پایان بررسی در دنیای بیپایان فناوری
پیشرفتهای روزافزونی که در همه صنایع حاصل میشوند ما را به آسایشی که اجدادمان در آرزوی آن بودند نزدیکتر میکنند. اینترنت اشیا در خودرو نیز یک وجه شفاف از تحولی است که زندگی ما را در بر گرفته و آن را در عمق خود فرو میبرد. این فناوری تا حد زیادی هم برای تولیدکنندگان و هم مصرفکنندگان خودروها کارآمد است و در این مطلب به برخی از مزایای آن اشاره کردیم.