عادت های بد خودرویی که می توانند خودروی شما را از کار بیندازند!

عادت های بد خودرویی

تابه‌حال به این موضوع فکر کرده‌اید که برخی از عادات نادرست موجب کاهش عمر مفید قطعات خودرو می‌گردد. اگر شما جز کسانی هستید که معمولاً تا قطره آخر بنزین باک را مصرف می‌کنید و سپس اقدام به پر‌کردن مخزن سوخت می‌نمایید، این عادت نادرست باعث می‌شود که رسوبات ته‌نشین شده در کف باک به سیستم پیشرانه منتقل گردد و صدمات زیادی به خودرو وارد شود. این عادات گاهی به دلیل ناآگاهی و برخی مواقع به دلیل بی‌توجهی و سهل‌انگاری شکل می‌گیرند و می‌توانند آسیب‌های جدی به خودرو وارد کنند. بهتر است با عادت های بد خودرویی که می توانند خودروی شما را از کار بیندازند! بیشتر آشنا شوید و این عادات را ترک کنید. در ادامه با اکستریم مگ همراه باشید.

عادت های بد خودرویی
دیر عوض کردن روغن موتور

تأخیر در تعویض روغن موتور

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی که سلامت کل سیستم پیشرانه را به خطر می‌اندازد، تعویض دیر‌هنگام روغن‌موتور است. روغن‌موتور با تمیز‌کردن ذرات گردوغبار، خنک‌سازی و روان‌کاری قطعات موتور نقش مهمی در عمر و عملکرد موتور بازی می‌کند. تأخیر در تعویض روغن و یا استفاده از روغن بی‌کیفیت میزان اصطکاک قطعات داخلی موتور را افزایش می‌دهد و خسارات سنگینی به بار می‌آورد.

روغن‌موتور را به‌صورت دوره‌ای چک کنید. اگر در شرایط تنش‌زا مانند گرمای زیاد و یا مسیرهای پر‌ترافیک تردد می‌کنید، فواصل تعویض روغن را کوتاه‌تر نمایید‌.

 

اتمام بنزین در مخزن سوخت

برخی افراد گمان می‌کنند که با پر نگه‌داشتن باک بنزین از میزان بار خودرو کاسته می‌شود به همین دلیل تا روشن‌نشدن چراغ باک، بنزین نمی‌زنند. این تفکر کاملاً نادرست است. تمام‌شدن بنزین در مخزن سوخت زمینه لازم برای ورود ذرات و رسوبات کف باک را ایجاد می‌کند. در این حالت مجبور به تعویض فیلتر سوخت خواهید شد و در شرایط بحرانی، سیستم تزریق سوخت به تعمیر و یا تعویض نیاز پیدا می‌کند. کاردرست این است که قبل از روشن‌شدن چراغ کمبود بنزین، باک را پر کنید.

عادت های بد خودرویی
روشن شدن چراغ سوخت

نادیده گرفتن چراغ های هشدار خودرو

هدف اصلی از تعبیه صفحه چراغ‌های هشدار در خودرو، اعلام وضعیت قطعات داخلی به راننده است. برخی از رانندگان به این چراغ‌ها توجه نمی‌کنند و یا بررسی این موارد را به تعویق می‌اندازند. چراغ‌های چک موتور، سیستم ترمز و روغن‌موتور را جدی بگیرید و دراسرع‌وقت با مراجعه به مراکز معتبر آن‌ها را بررسی کنید. در‌واقع می‌توان گفت در برخی مواقع با ارزیابی اولیه این هشدار‌ها، مشکلات کوچک مانند مشکل در سیستم جرقه‌زنی را رفع می‌کنید و از بروز مشکلات جدی همچون خرابی کاتالیزور جلوگیری به عمل می‌آورید.

 

نگه‌داشتن دست روی دنده

شاید شما عادت دارید که به طور ناخودآگاه در زمان رانندگی دست خود را روی دنده قرار دهید. این کار به‌مرورزمان باعث فرسایش قطعات داخلی گیربکس می‌شود. در هنگام رانندگی دست خود را روی فرمان قرار دهید و فقط در زمان تعویض دنده، دست را بر روی دنده بگذارید.

 

اضافه‌کردن بار زیاد به خودرو

گاهی افراد معمولاً در زمان سفر، بار زیادی را در صندوق‌عقب خودرو قرار می‌دهند. وزن بیشتر به سیستم تعلیق و ترمز فشار وارد می‌کند. برای آگاهی درباره محدوده بار تحملی خودرو به دفترچه راهنمای آن مراجعه کنید. زمانی که به حمل بار بیشتر نیاز دارید، اقلام غیرضروری مانند وسایل باشگاه و ابزار‌های قدیمی را از ماشینتان خارج کنید و در خانه بگذارید. علاوه بر این وزن بیشتر، مصرف سوخت را بیشتر می‌کند که در نتیجه، تولید آلاینده‌ها نیز افزایش می‌یابد.

عادت های بد خودرویی
استفاده از دنده مناسب در شرایط مختلف

رانندگی مداوم با دنده اشتباه

رانندگی در شرایط مختلف نظیر شروع حرکت، سرازیری و سربالایی مستلزم استفاده از دنده مناسب است که در غیر این صورت به سیستم موتور و گیربکس فشار مضاعف وارد می‌گردد. برای توضیح بیشتر این مورد می‌توان گفت که شروع حرکت در دنده سه یا رانندگی با دنده یک در سرعت بالا، به طور مستقیم به فرسایش قطعات منجر می‌شود.

 

بالابردن دور موتور در حالت توقف با گاز دادن

 بعضی از افراد برای گرم‌کردن موتور در زمان استارت، شروع به گاز دادن بی‌رویه می‌کنند و دور موتور را بالا می‌برند. در این مواقع، موتور به دمای ایده‌آل خود نرسیده است و روغن‌موتور نیز به‌خوبی در بین قطعات در جریان نمی‌باشد. بهتر است بدانید که گاز دادن زیادی موجب اصطکاک قطعات داخلی و کاهش عمر آن‌ها می‌شود.

 

گذاشتن پا روی پدال کلاچ در زمان غیر ضروری

اگر عادت دارید که پای خود را در حالت آماده‌باش روی پدال کلاچ قرار دهید، بهتر است بدانید با انجام این کار عمر صفحه کلاچ کاهش می‌یابد. حالت نیم کلاچ بیشتر در سربالایی‌ها به وجود می‌آید، در این شرایط دنده را در حالت خلاص قرار دهید و یا ترمزدستی را بکشید تا به سیستم ترمز فشار کمتری وارد شود.

 

جمع بندی

عادت‌های نادرست در بیشتر مواقع به ضرر ما تمام می‌شوند. سبک رانندگی نادرست و یا رفتارهایی اشتباهی که در ما شکل می‌گیرند باعث آسیب به قطعات خودرو می‌گردد و بر عملکرد و عمر ماشین تأثیر منفی دارد. در این مقاله برخی از عادت های بد خودرویی که می توانند خودروی شما را از کار بیندازند! را شرح دادیم.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پیمایش به بالا