آموزش کالیبراسیون سنسور رادار خودرو

کالیبراسیون سنسور

سنسور رادار خودرو یک فناوری هوشمند و کارآمد است که در راستای بهبود امکانات ایمنی خودرو تعبیه می‌شود. نحوه عملکرد این سیستم به‌گونه‌ای است که با کمک سنسورهای راداری اشیا و افراد پیاده مسیر را تشخیص می‌دهد.  سنسور رادار خودرو می‌تواند خطر بروز تصادف را تا حد زیادی کاهش دهد. کالیبراسیون سنسور رادار به فرایندی اطلاق می‌شود که در آن زاویه عملکرد سنسور و فاکتورهای مهم و تأثیرگذار در این روند تنظیم می‌گردد. با کمک آموزش کالیبراسیون سنسور رادار خودرو می‌توان فرکانس و قدرت زاویه پرتاب امواج را تنظیم نمود تا عملکرد سنسور در بهترین حالت خود قرار بگیرد. معمولاً این کار توسط افراد ماهر انجام می‌گیرد.

تا انتها با اکستریم مگ همراه ما باشید.

کالیبراسیون سنسور
عملکرد سنسور جلوی خودرو

سنسور رادار خودرو (ADAS) چیست؟

سیستم ADAS یک فناوری هوشمند و مدرن در خودروهای امروزی به شمار می‌آید. سنسور رادار ماشین می‌تواند با استفاده از امواج راداری، سرعت، فاصله و جهت اشیا را تشخیص دهد. در زمان رانندگی، عابران پیاده، انواع وسایل نقلیه و موانع مختلفی در مسیر وجود دارند که سنسور رادار خودرو آن‌ها را شناسایی می‌کند. سنسورهای اطلاعات دقیق را به واحد مرکزی خودرو ارسال می‌کنند. سیستم ADAS با کمک این داده‌ها اقدامات لازم همچون تنظیم سرعت، هشدار صوتی و تصویری، تغییر لاین و ترمزگیری را انجام می‌دهد. در ادامه با برخی از وظایف این سیستم آشنا می‌شوید.

  • کنترل فاصله با خودروی جلویی
  • هشدار درباره تصادفات احتمالی
  • تشخیص و هشدار ورود خودروهای کناری
  • پیشگیری از تصادفات

کالیبراسیون سنسور رادار خودرو

کالیبراسیون سنسور رادار به دو روش استاتیک و دینامیک انجام می‌شود. فراموش نکنید که فرایند کالیبراسیون سنسور باید طبق دستورالعمل‌های سازنده خودرو دنبال گردد.

کالیبراسیون سنسور رادار استاتیک

ابتدا خودرو را در جایی ثابت و صاف قرار می‌دهند و سپس با کمک ابزار و تجهیزات خاص، موقعیت خودرو را می‌سنجند. این اطلاعات شامل محور طولی ماشین با سطح زمین است که طبق آن زاویه و جهت صحیح سنسور رادار نسبت به خط رانش فرضی و افقی خودرو تنظیم می‌شود. کالیبراسیون سنسور اگر به‌درستی با خط رانش تنظیم نگردد، اطلاعات نادرستی را از محیط اطراف دریافت می‌کند و خطر بروز تصادف افزایش می‌یابد.

بعد از قرارگیری خودرو در خط رانش تجهیزات لازم به توپی چرخ جلو و عقب متصل و تراز می‌شود. پروژکتورهای لیزری برای کمک به هم‌ترازی بهتر ابزارها استفاده می‌گردند. در مرحله بعد چند هدف با پایه قابل‌تنظیم در مکان‌های دقیق نسبت به خط رانش و با ارتفاع مشخص از خودرو قرار می‌گیرند.

در مرحله بعد، نرم‌افزار کالیبراسیون سنسور که توسط سازندگان خودرو ارائه می‌شود، داده‌ها را تحلیل می‌کند. نرم‌افزار کالیبراسیون برای هر مدل خودرو پارامتر و فاکتورهای خاصی را اعمال می‌نماید. لازم به ذکر است که سنسورهای رادار در شرایطی مانند تصادف، تعویض و جابه‌جایی سنسور به کالیبراسیون نیاز پیدا خواهند کرد. با تنظیم دقیق و کالیبراسیون سنسور رادار استاتیک ایمنی و عملکرد راننده تا حد زیادی بهبود می‌یابد.

کالیبراسیون سنسور
کارایی سنسور رادار

کالیبراسیون سنسور رادار دینامیک

کالیبراسیون سنسور رادار با روش دینامیک و یا پویا نیز انجام می‌شود. در این روش سنسورها در حالت حرکت و در جاده تست می‌گردند. خودرو در کالیبراسیون دینامیک به مدت 5 تا 30 دقیقه با سرعت مشخص حرکت می‌کند. در این حین ابزارهای خاص سنسورها را اسکن می‌نمایند تا از تنظیم دقیق سنسور رادار مطمئن شوند. معمولاً کالیبراسیون سنسور رادار دینامیک برای تست سنسورهای دوربین و به عنوان روش تکمیل‌کننده استاتیک کاربرد دارد. برای به دست آوردن بهترین نتیجه در کالیبراسیون دینامیک بهتر است که ارزیابی سنسورها در شرایط جوی مناسب صورت گیرد.

انواع سنسور رادار خودرو

سیستم ADAS از سنسورهای مختلفی تشکیل شده است که در ادامه به برخی آن‌ها می‌پردازیم.

سنسور فرمان

سنسورهای فرمان در ستون فرمان قرار دارند و میزان تغییر زاویه فرمان خودرو را اندازه‌گیری می‌کنند.  سنسور فرمان در جهت هشدار خروج از لاین، چراغ‌های جلوی تطبیقی ADAS و نگه‌داشتن خودرو در لاین خود کاربرد دارد. علاوه بر این اطلاعات این سنسور در سیستم تعلیق سازگار و کنترل پایداری الکترونیکی نیز به کار می‌رود.

کالیبراسیون سنسور
رادار نقطه کور

سنسور رادار نقطه کور

خطر تصادف با وسایلی نقلیه‌ و یا عابران پیاده که در نقطه کور خودرو قرار دارند، یک معضل به شمار می‌آید. رادار نقطه کور دقیقاً برای رفع این مشکل در خودروهای امروزی تعبیه می‌گردد. هنگامی که در نقطه کور ماشین، شی وجود داشته باشد، سنسور رادار نقطه کور با هشدار رنگ زرد بر روی آینه فعال می‌شود در زمان خطر جدی‌تر هشدار به رنگ قرمز در می‌آید و در شرایط بحرانی که خطر تصادف بالا است، سیستم ترمز فعال می‌گردد.

 

سنسور رادار بین خطوط

سنسور رادار بین خطوط در قسمت بالای شیشه جلوی ماشین نصب می‌گردد. زمانی که راننده تصمیم به تغییر خط و لاین می‌گیرد و از چراغ‌راهنما استفاده نکند، این سنسور وارد عمل می‌شود و با لرزش فرمان به راننده هشدار می‌دهد تا از بروز تصادف جلوگیری نماید.

جمع بندی

سنسورها به‌مانند گوش و چشم دوم راننده تمامی شرایط و موقعیت‌های محیط را مورد آنالیز قرار می‌دهند. در صورت تعویض سنسورها و یا شیشه جلوی خودرو و یا تصادف، ممکن است سنسور رادار خودرو از تنظیمات استاندارد خارج گردد. در این شرایط با کالیبراسیون سنسور رادار از مزایای این سنسورها بهره ببرید و سطح ایمنی را افزایش دهید. توصیه می‌کنیم که انجام این فرایند را به تکنسین‌های ماهر بسپارید‌. در این مقاله به آموزش کالیبراسیون سنسور رادار خودرو پرداختیم.

مطالب مرتبط

نظرات

پیمایش به بالا