آموزش هواگیری رادیاتور خودرو

رادیاتور

قدرت درونی یک خودرو از قلب تپنده آن یعنی موتور نشات می‌گیرد. موتور ماشین در دمای بالا کار می‌کند. اکنون این گرما را کدام قطعه در خودرو کاهش می‌دهد تا به اجزای موتور لطمه وارد نگردد؟ وظیفه مهم خنک‌سازی موتور به عهده رادیاتور خودرو است. زمانی که رادیاتور را از آب و ضدیخ پر می‌کنید، گاهی اوقات هوا نیز وارد آن می‌شود. هوای درون رادیاتور بر عملکرد آن تأثیر منفی می‌گذارد و لازم است هر چند وقت یک‌بار هواگیری رادیاتور را انجام داد. این کار با کمک پیچ رادیاتور صورت می‌گیرد. اگر با این فرایند آشنا نیست، نگران نباشید و در این مقاله با آموزش هواگیری رادیاتور خودرو با اکستریم مگ همراه باشید.

رادیاتور
تعمیرکار در حال هواگیری رادیاتور

رادیاتور خودرو چیست؟

رادیاتور بخشی از اجزای درونی خودرو است که با آب و ضدیخ پر می‌شود. همان‌طور که قبلاً به آن اشاره کردیم، دمای موتور خودرو در هنگام فعالیت بالا می‌رود. موتور همواره باید در دمای مشخصی کار کند تا دچار گیر پاژ نشود و قطعات آن تاب برندارد. در این مرحله رادیاتور با به گردش درآوردن آب داخل موتور موجب خنک‌‌شدن موتور می‌گردد. علاوه بر این مورد، آبی که از موتور به رادیاتور بازمی‌گردد مجدداً توسط رادیاتور خنک و آماده مصرف می‌شود.

چرا باید رادیاتور خودرو را هواگیری کرد؟ و دلایل ایجاد آن چیست؟

وجود هوا در سیستم خنک‌کننده ماشین، موجب می‌شود که فرایند انتقال حرارت از موتور به‌خوبی انجام نگردد. در این شرایط عملکرد کلی موتور تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد و حتی ممکن است که برخی از قطعات موتور دچار سوختگی و تاب برداشتن شوند‌.

اکثر خودروها دارای پیچ هواگیری در رادیاتور هستند. بهتر است که بعد از هر بار پر‌کردن مخزن رادیاتور، فرایند هواگیری را انجام دهید.

هوا بنا بر دلایل مختلف وارد مخزن رادیاتور می‌شود.

  • ورود هوا به همراه آب به درون رادیاتور
  • وجود نشتی در سیستم گردش آب و ورود هوا به جریان آب
  • نشتی واشر سرسیلندر
رادیاتور
پر کردن مخزن رادیاتور

نشانه‌های ورود هوا به رادیاتور

معمولاً با ورود هوا به رادیاتور،شلنگ‌های آب باد می‌کنند و در عملکرد سیستم خنک‌کنندن اختلال به وجود می‌آید. البته علائم دیگری از ورود هوا به مخزن رادیاتور وجود دارد.

  • استشمام بویی شیرین ناشی از سوختن مایع ضد یخ موتور
  • بالارفتن دمای موتور
  • احساس گرمای زیاد روی داشبورد و پشت آمپر
  • خارج‌شدن و یا به جوش‌آمدن مایعات از رادیاتور
  • شنیده‌شدن صداهای غیرعادی از موتور ماشین

به این نکته توجه کنید که ممکن است در زمان تعویض و یا تعمیر یکی از اجزای خنک‌کننده، هوا به درون رادیاتور نفوذ کند؛ بنابراین بهتر است در این شرایط رادیاتور نیز هواگیری شود.

رادیاتور
محل قرار گیری رادیاتور در ماشین

هواگیری رادیاتور خودرو

هواگیری رادیاتور را در سطحی صاف و بدون شیب انجام دهید. به‌منظور انجام این کار، خودرو را در مکانی صاف پارک کنید و آن را خاموش کنید. پیچ هواگیری رادیاتور را باز نمایید. درب رادیاتور را باز و سپس در آن آب و مایع ضد یخ بریزید. این فرایند را تا زمانی که آب بدون قطع و وصل‌شدن و به‌صورت یکدست از رادیاتور خارج شود، ادامه دهید.

هوای رادیاتور باید به طور کامل از تمامی پیچ‌های هواگیری خارج شود. اگر از یکی از پیچ‌ها آب خارج نشد، موتور را روشن کنید تا آب از پیچ تخلیه گردد.

بعد از اتمام کار، تمامی پیچ‌ها را ببندید و خودرو را مجدد روشن نماید. میزان سطح آب را در رادیاتور بسنجید تا در حد مناسبی باشد.

اگر روش بالا برای خروج هوا از رادیاتور جواب نداد، می‌توان از روش دیگری استفاده کرد. روند کار در این روش به این صورت است که ابتدا درپوش رادیاتور را باز کنید. اجازه دهید خودرو ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در حالت روشن کار کند تا تمامی حباب‌های درون رادیاتور خارج گردد.

برای تسریع این فرایند می‌توان ماشین را روی جک قرار داد چرا که هوا بالاتر از آب قرار می‌گیرد. با این کار حباب‌های رادیاتور سریع‌تر خارج می‌شوند.

هواگیری رادیاتور را هر چند وقت یکبار باید انجام داد؟

برای انجام فرایند هواگیری رادیاتور بهتر است در زمان تعویض و یا تعمیر هر یک از قطعات خنک‌کننده ماشین، هواگیری را انجام داد. با هر بار پرکردن رادیاتور از آب و ضدیخ ممکن است مقداری هوا وارد مخزن رادیاتور شود در این شرایط مراحل هواگیری را که در این مقاله توضیح دادیم، انجام دهید.

جمع بندی

هواگیری رادیاتور امری مهم و درعین‌حال راحت است. شما می‌توانید با انجام به‌موقع هواگیری از ایجاد خسارت و هزینه‌های اضافی در خودرویتان جلوگیری کنید. پیچ‌های هواگیری رادیاتور انجام این کار را برای شما آسان کرده است. آموزش هواگیری رادیاتور خودرو که در این مقاله عنوان شد به شما در این زمینه کمک می‌کند.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پیمایش به بالا