آموزش نگهداری لاستیک خودرو

نگهداری از لاستیک

اگر پا قلب دوم انسان باشد، این مقوله درباره چرخ‌های ماشین نیز صدق می‌کند؛ زیرا چرخ‌ها حیاتی‌ترین عنصری هستند که ماشین را به پیش می‌رانند. زمان استفاده از لاستیک‌ها روزی به اتمام می‌رسد، حتی اگر دقیق‌ترین تکنیک‌ها و مرغوب‌ترین مواد در طراحی و تولید آن‌ها به کار گرفته شده باشند. بنابراین هدف ما از آموزش نگهداری لاستیک خودرو این است که به شما بگوییم چگونه می‌توانید طول عمر مفید تایرهای ماشین را بالا ببرید.

در ادامه، همراه اکستریم مگ باشید.

نگهداری از لاستیک

نحوه نگهداری لاستیک خودرو

ما یک دستورالعمل مراقبتی را برای شما شرح می‌دهیم که پیروی از آن موجب می‌شود تایرهای خودرو تا مدت طولانی‌تری برای شما کار کنند.

1- انتخاب لاستیک مناسب

در وهله اول، باکیفیت‌ترین لاستیک‌ها را انتخاب و تهیه کنید که بعدها متحمل هزینه‌های اضافی برای تعمیر یا تعویض تایر نشوید. استفاده کردن از لاستیک‌های ارزان، دست دوم و کهنه احتمالا جیب شما را در همان روز از خالی شدن حفظ کند. اما قطعا حتی نمی‌تواند تخمین بزند که در آینده‌ای نه چندان دور چه‌قدر باید برای تامین نیاز ماشین به تایر هزینه کنید. صرف نظر از بحث مادی این مسئله، آسیب دیدن لاستیک‌های خودرو در حین یک رانندگی پر شتاب بسیار خطرناک است.

2- اهمیت ارتفاع آج در نگهداری لاستیک خودرو

برآمدگی‌های تایر را همیشه بررسی کنید، زیرا انتخاب لاستیک مناسب به خودروی شما و حتی موقعیت جغرافیایی مربوط است. برخی رانندگان از ماشین برای حرکت در مسیرهای خاکی استفاده می‌کنند، یا محل زندگی آن‌ها معمولا هوایی برفی و بارانی دارد. اساسی‌ترین نحوه نگهداری لاستیک خودرو این است که همیشه ارتفاع آج تایرها را در نظر بگیرید و و مواظب باشید که این آج‌ها فرسوده و مسطح نشوند. تایرهایی که بلندای آج‌های آنان به میزان کافی است، می‌توانند از لغزش ماشین و منحرف شدن آن در مسیر ممانعت کنند.

3- جلوگیری از کم‌باد شدن تایرها

حداکثر ماهی یک بار میزان بادی که در تایرها وجود دارد را چک کنید و اجازه ندهید که کم‌باد شوند. نه تنها رانندگی با ماشین به تدریج از فشار باد در لاستیک کم می‌کند، بلکه حتی تغییر دمای هوا نیز در آن نقش دارد. نشانه‌های کم بودن باد تایر، قرار گرفتن ماشین در معرض گرما، از دست رفتن فرمان‌پذیری و شنیدن سروصدای اضافی در حین رانندگی هستند. البته برای نگهداری تایر خودرو نباید بگذارید کار به جایی بکشد که خود ماشین اعتراف کند لاستیک‌هایش کم‌باد شده‌اند. زمانی را برای رسیدگی به خودروی خودتان اختصاص دهید و نزد یک تعمیرکار بروید که با فشارسنج میزان باد تایر را چک کند.

نگهداری از لاستیک

4- بالانس کردن چرخ‌ها

بعد از طی کردن ده هزار کیلومتر با ماشین، وقت آن فرا می‌رسد که برای نگهداری لاستیک خودرو به بالانس تایرها اقدام کنید. بالانس عملی است که در آن وزن به طور برابر بر روی همه چرخ‌ها تقسیم می‌شود تا یک تایر به دلیل فشار دچار نقص نشود. بالانس چرخ‌ها علاوه بر این‌که برای دوام لاستیک‌ها مفید است، کارایی خودرو را نیز بالا می‌برد و به او توانایی توقف به هنگام را می‌دهد. همچنین از فشار وارده به موتور در طول حرکت می‌کاهد، مصرف سوخت را پایین می‌آورد و در هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌کند.

5- جا به جایی لاستیک‌ها

جای لاستیک‌ها را هر از گاهی تغییر دهید تا روند فرسایشی فقط بر روی بعضی از آن‌ها تاثیرات مخرب خود را باقی نگذارد. جا به جایی تایرهای خودرو یک بخش بسیار مهم در نگه داری از لاستیک خودرو است و بی‌توجهی به آن عواقب نامطلوبی دارد. اگر تناسب بین اصطکاکی که هر تایر تحمل می‌کند برقرار نشود، خطر از کار افتادن یک چرخ در حین حرکت بالا می‌رود. وجه تمایز تایرها این است که هر کدام مسئولیت یکی از چرخ‌ها را به عهده می‌گیرند، پس میزان استهلاک متفاوتی شامل آنان می‌شود.

الگوی جابجا کردن لاستیک‌های ماشین

  • در ماشین‌های دیفرانسیل جلو یا عقب، برای نگهداری از لاستیک خودرو باید تایرها در طرف خود بمانند و به عقب برگردند یا جلو بروند. یعنی تایر جلوی سمت چپ با تایر عقب سمت چپ، و تایر جلوی سمت راست با تایر عقب سمت راست جا به جا می‌شود. در این ماشین‌ها چرخ‌های محرک یا جلو هستند یا عقب، پس فشاری که به چرخ راست و چپ می‌آید یکسان است.
  • در ماشین‌های دو دیفرانسیل، الگوی جابه‌جایی به شکل ضرب‌در است چون که فشار متفاوتی به هر کدام از چرخ‌ها وارد می شود. یعنی علاوه بر این‌که یک لاستیک به جلو یا عقب می‌رود، در جهت قرینه خودش هم قرار می‌گیرد و یک خط کج را طی می‌کند.

نگهداری از لاستیک

جمع‌بندی

نگهداری لاستیک خودرو مهم‌ترین کاری است که یک راننده باید انجام بدهد؛ گرچه اکثر رانندگان فقط برای تمیز کردن خودرو وقت می‌گذارند. لاستیک یک عضو مهم در سیستم ماشین به شمار می‌رود و به نوبه خود سپری است در مقابل فشار وارده از سوی سطح زمین. بنابراین باید بر وضع و اوضاع تایرها به طور دوره‌ای و مداوم نظارت باشد که از فرسودگی زودرس آنان جلوگیری شود.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پیمایش به بالا