علت خرابی دیسک ترمز

دیسک ترمز

کمتر کسی وجود دارد که اسم قطعه دیسک ترمز را نشنیده باشد‌. دیسک ترمز، یکی از ارکان اصلی خودرو است که در تامین ایمنی سرنشینان نقش برجسته ای را بر عهده دارد. دیسک یا همان روتور بر روی چرخ و در زیر لنت ترمز قرار دارد. برای بیان بهتر عملکرد دیسک ترمز بهتر است این گونه بگوییم که با فشردن پدال ترمز، لنت با دیسک ترمز درگیر می شود و باعث کاهش و یا افزایش سرعت خودرو می گردد. یکی از دلایل مهم خرابی دیسک، داغ شدن مداوم این قطعه است. در این مقاله علت خرابی دیسک ترمز را بیان می کنیم.

در ادامه با اکستریم مگ همراه باشید.

دیسک ترمز

علائم خرابی دیسک ترمز

دیسک ترمز در کنترل سرعت نقش مهمی دارد. خرابی این قطعه، عملکرد سیستم ترمز را تحت تاثیر قرار می دهد. آگاهی درباره علائم خرابی دیسک ترمز به شما در تعمیر و تعویض زود هنگام این قطعه کمک شایانی می کند. چه بسا که دیسک ترمز با ایمنی سرنشینان خودرو ارتباط مستقیمی دارد.

  • شنیده شدن صدای سوت در چرخ ها
  • در هنگام استفاده از پدال ترمز، لرزش احساس می شود.
  • کشیده شدن خودرو در جهت مخالف
  • کاهش قدرت سیستم ترمز
  • سفت شدن پدال ترمز
  • کم شدن ضخامت دیسک
  • وجود فرو رفتگی، انحنا و شیار در دیسک ترمز

در صورت تشخیص سریع خرابی دیسک ترمز باید سریعا اقدام به تعمیر و یا تعویض آن کرد.

 

دلایل خرابی دیسک ترمز

خرابی دیسک ترمز بر اثر عوامل متعددی پدید می آید. شرایط محیطی، سبک رانندگی و یا گذر زمان بر سلامت دیسک تاثیر می گذارند. در ادامه این دلایل را بیشتر شرح می دهیم.

 

تاب برداشتن دیسک ترمز

اگر به طور مدام عمل ترمزگیری در خودرو صورت گیرد، دیسک ترمز داغ می شود و مجددا به سرعت سرد می گردد. تغییرات ناگهانی دما، دشمن خرابی دیسک ترمز و عامل اصلی تاب برداشتن دیسک است. شرایط مذکور موجب از بین رفتن کارایی ترمز می شود. تاب برداشتن دیسک، لرزش شدیدی را در زمان ترمزگیری ایجاد می کند.

به شما توصیه می کنیم که در هنگام رانندگی از قسمت هایی که آب در آن جا جمع شده است ، عبور نکنید. برخورد آب به دیسک ترمز داغ، احتمال تاب برداشتن آن را افزایش می دهد‌.

دیسک ترمز

کاهش ضخامت دیسک ترمز

لاغر شدن دیسک ترمز نیز یکی از دلایل خرابی روتور است. نازک شدن ضخامت دیسک بر اثر استفاده از لنت و دیسک ترمز بی کیفیت به وجود می آید. لنت نامرغوبی که بیشتر از حد استاندارد، سخت است به جای مصرف، بر روی دیسک سابیده می شود و از ضخامت سطح می کاهد.

با استفاده طولانی از خودرو، عمر و قطر صفحات دیسک به خودی خود کمتر می گردد. مشکل کاهش ضخامت دیسک با تعمیر رفع نمی شود و باید از یک دیسک جدید در سیستم ترمز استفاده نمود.

 

شکسته شدن دیسک ترمز

همان طور که پیش تر بیان کردیم با گذر زمان و استفاده از خودرو، عمر دیسک کم می شود. دیسک در اثر سابیدگی  دچار فرسایش و نازک شدن می گردد. این عوامل زمینه لازم برای شکستن دیسک را فراهم می نماید.

سبک رانندگی تا حد زیادی بر این مسئله متاثر می شود. اگر به طور متوالی از پدال ترمز استفاده گردد و در جاده های کوهستانی نحوه ترمزگیری به صورت مناسب انجام نشود، شانس شکستن صفحه دیسک افزایش می یابد.

 

خرابی لنت ترمز

لنت یکی از موارد مصرفی در خودرو است. این قطعه با دیسک ترمز دائما در حال تعامل و برخورد است. بی توجهی به تمام شدن لنت ترمز، به سطوح دیسک آسیب جدی وارد می کند. پرچ لنت خراب در برخورد با دیسک ترمز، سطح را مخدوش می نماید. بهتر است، ضخامت لنت ترمز را هر چند وقت یکبار بررسی کنید.

دیسک ترمز

بهترین زمان تعویض دیسک صفحه

ضخامت  دیسک در چرخ های جلویی اگر به کمتر از یک میلیمتر برسد، زمان تعویض آن فرا رسیده است. این زمان برای چرخ های عقب بین 0.5 الی 0.75 در نظر گرفته می شود. به این نکته توجه کنید که در صورت مشاهده نشانه های خرابی دیسک در اسرع وقت به تعمیرگاه های مجاز مراجعه کنید و در صورت لزوم صفحات را تعویض نمایید‌.

 

جمع بندی

دیسک ترمز یکی از قطعات مهم در سیستم ترمز محسوب می شود. آگاهی کامل از نشانه های خرابی دیسک ترمز، سطح ایمنی در خودرو را بهبود می بخشد. تغییرات دمایی، کیفیت نامطلوب دیسک و لنت، خرابی لنت ترمز از دلایل خرابی دیسک صفحه هستند. در این مقاله علت خرابی دیسک ترمز به طور کامل بیان گردید.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پیمایش به بالا