گرم کن شیشه های خودرو و آینه ها چگونه کار می کند؟

گرم کن

رانندگانی که در شرایط سرمای هوا و برف و یخ‌بندان رانندگی کرده‌اند به‌خوبی با معضل عرق‌کردن شیشه‌ها و آینه‌ها آشنایی دارند. در این شرایط به دلیل میعان و اختلاف دمای کابین با محیط بیرون، روی شیشه بخار ایجاد می‌شود و سپس این بخار به شکل قطرات آب روی شیشه شکل می‌گیرد. برخی از خودروها از آپشن گرم‌کن شیشه و آینه‌بغل برخوردار هستند و با رفع این مشکل دید بهتری برای راننده فراهم می‌کنند. در این مقاله به بررسی سؤال گرم کن شیشه های خودرو و آینه ها چگونه کار می کند؟ می‌پردازیم.

با اکستریم مگ همراه باشید

گرم کن
روشن کردن گرم کن شیشه عقب

چگونه بر شیشه های خودرو بخار ایجاد می گردد؟

دلیل اصلی تشکیل بخار، اختلاف دما بین محیط داخلی و خارجی خودرو است. این مشکل بیشتر در فصل سرد و زمستان گریبان‌گیر ماشین‌ها می‌شود. در واقع به بیانی ساده‌تر رطوبت هوای درون کابین با اختلاف دما، بر روی شیشه‌های خودرو برخورد می‌کند و به قطرات آب مبدل می‌شود. این حالت موجب می‌گردد که دید راننده مختل شود و احتمال تصادف افزایش می‌یابد.

زمانی که رطوبت بر روی شیشه و یا آینه‌بغل جمع شد، سیستم گرم‌کن شیشه‌های خودرو و یا بخار گیر فعال می‌شود.

گرم کن شیشه جلو

بخارگیر در شیشه‌ جلوی خودرو با استفاده از تهویه ماشین کار می‌کند. تهویه اتوماتیک خودرو، می‌تواند با کمک زدن یک دکمه فرایند بخارزدایی از شیشه را آغاز کند. تهویه خودرو با پرتاب باد از پشت داشبورد به سمت شیشه جلو، قطرات آب را از بین می‌برد. کمپرسور کولر ماشین نیز در ادامه این روند به‌صورت اتوماتیک فعال می‌گردد و رطوبت هوای درون کابین را کاهش دهد. خشکی هوا از تشکیل مجدد بخار آب بر روی شیشه جلوگیری می‌کند؛ بنابراین با فشردن دکمه گرم‌کن شیشه، تهویه و کمپرسور به طور اتوماتیک فعال می‌شوند.

در شرایطی که سیستم تهویه، اتوماتیک نباشد، شما باید روند گرم‌کن شیشه را به‌صورت دستی انجام دهید. ابتدا دریچه هوای تهویه را به سمت شیشه جلو تنظیم کنید. برای تسریع فرایند بخارزدایی، درجه‌حرارت تهویه را بیشتر نمایید. سپس دکمه A/C را بزنید تا کمپرسور شروع به کار کند و از رطوبت هوا کاسته شود.

به این نکته توجه کنید در صورت اتومات بودن تهویه، شکل دکمه گرم‌کن شیشه جلو با عقب متفاوت است. شکل دکمه گرم‌کن جلو، تصویر شیشه منحنی و دکمه بخارگیر عقب به شکل شیشه مستطیل طراحی شده است.

گرم کن
گرم کن در شیشه عقب

گرم کن شیشه عقب

شیشه عقب نیز به‌اندازه شیشه جلو در دید راننده تأثیرگذار است. تابه‌حال به خطوطی که در شیشه عقب خودرو قرار دارند، توجه کردید. این خطوط المنت‌هایی هستند که از تشکیل بخار و یخ‌زدگی شیشه جلوگیری می‌کنند. شیشه عقب از سیستم گرم‌کن خودرو دور است به همین دلیل از المنت برای گرم‌کردن شیشه بهره می‌گیرند.

گرم‌کن شیشه عقب از مجموعه‌ای سیم تشکیل شده است. سیم‌‌‌‌‌‌ها بر روی شیشه عقب نصب می‌گردند و همچنین به این سیستم، گرم‌کن ثانویه خودرو نیز گفته می‌شود. راننده می‌تواند عملکرد بخارگیر در شیشه عقب را با کمک دکمه فعال کند.

گرم کن
گرم کن در آینه بغل

سیستم گرم کن در آینه بغل

گرم‌کن در آینه‌های کناری خودرو یک فناوری ساده و درعین‌حال کارآمد محسوب می‌شود. زمانی که دما پایین و یا رطوبت بر روی آینه‌ها می‌نشیند، المنت‌های حرارتی که در پشت آینه‌ها قرار دارند، فعال می‌گردند و از یخ‌زدگی و بخار گرفتن آینه‌ها جلوگیری می‌کنند.

المنت‌ها در پشت آینه‌ها وجود دارند که در انتهای آن‌ها سوکت قرار دارد این سوکت‌ها با سیم به سیستم  گرم‌کن درون کابین وصل می‌شوند. با فعال‌کردن دکمه بخارگیر شیشه عقب، گرم‌کن آینه‌ها نیز فعال می‌گردد.

با فعال‌سازی دکمه شیشه عقب، روند گرم‌کردن شیشه عقب و آینه‌ها به مدت ده دقیقه ادامه پیدا می‌کند و پس از آن خاموش می‌شود؛ بنابراین این سیستم بر افزایش مصرف سوخت تأثیر چندانی ندارد.

مزایای استفاده از بخارگیر

بهبود دید راننده: گرم‌کن با رفع بخار و یخ از روی شیشه‌ها و آینه‌ها، به دید بهتر راننده کمک شایانی می‌کند.

افزایش ایمنی: دید مناسب راننده، سطح ایمنی را افزایش می‌دهد.

افزایش راحتی: راننده در شرایطی جوی نامساعد با این سیستم جانبی تمرکز و راحتی بیشتری احساس می‌کند.

جمع بندی

یکی از سیستم‌های جانبی که به راننده در آب‌وهوای سرد کمک می‌کند، گرم‌کن شیشه جلو، عقب و آینه‌بغل است. این سیستم موجب دید بهتر راننده در شرایط جوی نامساعد می‌شود و رانندگی ایمن‌تری را فراهم می‌نماید. با استفاده از گرم‌کن خودرو سفری ایمن در فصل زمستان را تجربه کنید. گرم‌کن شیشه‌های خودرو و آینه‌ها چگونه کار می‌کند؟ این سؤالی است که در این مقاله به آن پرداختیم.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پیمایش به بالا