کالا و محصولی که چرم در آن به کار رفته است، لوکس و شیک دیده می شود. متریال چرم، خاص و حساس است و نیاز به مراقبت دارد. روکش صندلی چرم در خودروهای لوکس را باید به طور مرتب تمیز نگه داشت تا از فرسودگی آن جلوگیری کرد. استفاده از محصولات محافظتی نظیر آفتابگیر، روغن مخصوص چرم و شیشه دودی تا حد زیادی از سطوح چرم محافظت به عمل می آورند.
در این مقاله به معرفی راه های جلوگیری از ترک خوردن چرم صندلی خودرو می پردازیم. در ادامه با اکستریم مگ همراه باشید.
مزایای روکش صندلی چرم
به چرم نباید فقط از منظر زیبایی و شیک بودن، نگاه کرد. روکش چرم علاوه بر زیبایی، مزیت های دیگری نیز دارد.
سهولت در تمیز کردن
تمیزی محیط داخلی و یا خارجی خودرو، احساس خوشایند و مطلوبی را برای رانندگان ایجاد می کند. روکش چرم صندلی خودرو به راحتی و با یک دستمال مایکروفایبر تمیز می شود. این در حالی است که برای تمیز کردن سطوح پارچه ای به مواد شوینده و فرچه نیاز است.
انتقال دما
ساختار چرم به گونه ای است که در تابستان سرما و در زمستان گرما را به آسانی انتقال می دهد.
دلایل ترک خوردن چرم روکش خودرو
متریال چرم حساس است و در شرایط مختلفی دچار فرسایش و آسیب می شود.
- نور مستقیم خورشید
- سرمای زیاد
- اشیای تیز
- اکسیداسیون
راه های جلوگیری از ترک خوردن چرم روکش خودرو
در این بخش تمامی راه های پیشگیری از ایجاد ترک چرم را بیان می کنیم.
-
تمیز کردن منظم
گرد وغبارر روکش صندلی را با کمک جاروبرقی، جارو بکشید. لکه های روی چرم را با محلول مناسب، پاک کنید. این فرآیند را به صورت دوره ای هر دو هفته یک بار تکرار کنید.
-
مراقبت
بعد از تمیزی روکش، از محصولات محافظتی همچون نرم کننده چرم استفاده کنید. این محصول در حفظ انعطاف چرم کمک می کند و از خشکی آن جلوگیری می کند.
-
دوری از نور خورشید
اشعه ماورابنفش باعث تغییر رنگ و خشکی، روکش چرم می گردد. خودروی خود را در سایه پارک کنید. از آفتابگیر برای شیشه های جلو و عقب، بهره بگرید. استفاده از شیشه های دودی نیز پیشنهاد خوبی هستند.
-
توجه به آب و هوا
اگر در شرایط هوایی خشک هستید، دستگاه های رطوبت ساز در جهت خشک نشدن روکش چرم کمک بگیرید. برای محافظت بیشتر از روکش چرم در برابر تغییرات دمایی مخصوصا سرما از پوشش های مناسب صندلی و گرم کننده خودرو بهره ببرید.
-
جلوگیری از صدمات فیزیکی
برای روکش های چرم، کاورهای محافظتی تهیه کنید. این کاورها برای پیشگیری از آسیب های فیزیکی و خراشیدگی گزینه مناسبی هستند. چرم در مقابل، اشیای تیز به شدت آسیب پذیر است از برخورد این اشیا به روکش چرم جلوگیری کنید.
-
استفاده از روغن چرم
علاوه بر روغن نرم کننده چرم که قبلا به آن اشاره کردیم، اسپری های تمیز کننده و نرم کننده برای محافظت و تمیزی چرم در بازار موجود است.
روغن نرم کننده چرم: این روغن ها در دو نوع روغن چرم طبیعی و کرم های چرم و در جهت حفظ نرمی و انعطاف، کاربرد دارند.
روش استفاده روغن طبیعی به این گونه است که با کمک یک پارچه نرم روغن را روی تمامی سطوح چرم بمالید و مواد اضافی آن را با یک پارچه تمیز پاک کنید.
کرم های چرم علاوه بر محافظت، خاصیت تمیز کردن چرم را نیز دارند. نحوه استفاده آن به این صورت است که تمامی سطوح چرم را با کرم چرم پوشش دهید و اجازه دهید، خشک شود.
اسپری های چرم: این محصول به صورت ترکیبی در جهت نرمی و تمیزی چرم مورد استفاده قرار می گیرد. اسپری را روی سطح چرم بپاشید و با یک پارچه نرم روکش چرم را پاک کنید.
نکات تکمیلی در استفاده از روغن و اسپری چرم
- از محصولات متناسب با چرم استفاده کنید.
- قبل از استفاده، در یک نقطه کوچک و دور از دید، محصول را تست کنید.
- در استفاده از محصولات محافظتی، میزان مصرف را تنظیم کنید. زیاده روی در استفاده باعث آسیب به چرم می گردد.
-
تعمیر به موقع چرم
برای جلوگیری از شدت آسیب و ترک خوردگی چرم روکش خودرو در صورت مشاهده ترک و آسیب، روکش را تعمیر و یا تعویض کنید.
جمع بندی
استفاده از چرم در روکش صندلی های خودروهای لوکس دیده می شود. چرم مزایای زیادی نظیر، زیبایی، سهولت تمیزی و انتقال دما در زمان کوتاهی را دارد. برای جلوگیری از ترک خوردن روکش صندلی خودرو، استفاده از روغن و اسپری های محافظتی پیشنهاد می گردد. روکش چرم را از تابش مستقیم نور خورشید و تغییرات دمایی شدید، دور نگه دارید. رعایت تمامی مواردی که در مقاله گفته شد، عمر و دوام چرم را از دو سال تا پنج سال افزایش می دهد.