تکلونوژی دید در شب در خودروها یک قابلیت بسیار جذاب و البته مهم در خودروهای مدرن است. با استفاده از این قابلیت احتمال اینکه در شب و یا هر زمان دیگری با تاریکی هوا سانحه رانندگی رخ دهد، کاهش پیدا میکند. راننده میتواند تصاویری شفاف از مسیر پیش رو و اطراف خودش داشته باشد. دراینصورت موانع و موجوداتی که در راه جلوی خودرو سبز میشوند، قابلیت دیده شدن دارند. این تصاویر بر روی مانیتوری درون خودرو به نمایش در میآیند، آن هم به واسطه دوربینهای کوچکی که در قسمتهای بهخصوصی از بدنه خودرو نصب میشوند. در ادامه همین مطلب بهطور کاملتر بررسی میکنیم که این تکلونوژی چگونه کار میکند.
همراه اکستریم مگ باشید
بررسی تکلونوژی دید در شب در خودروها
این تکلونوژی از جمله تکلونوژیهایی است که سالهاست در صنعت خودروسازی به کار افتاده است، گرچه قطعا خیلی از شما این موضوع را نمیدانید. سیستم نایت ویژن خودرو حدودا از سال 2000 در برخی خودروها راهاندازی شد و مورد استفاده قرار گرفت. دلیل اینکه شما احتمالا بعد از 25 سال هنوز از هم چیز خاصی درباره آن نمیشنوید، این است که یک آپشن پرهزینه محسوب میشود.
تکلونوژی دید در شب در خودروها معمولا در محصولات گرانقیمت و برتر کمپانیهای بزرگ خودروسازی نصب میشود. بدیهی است که این آپشن در همه خودروها بهطور پایه و استاندارد قرار نگیرد. چون تعداد زیادی از رانندگان نیستند که ناچارند در شب و یا آبوهوای نامساعد با دید محدود رانندگی کنند. اما برای دوستداران شب و کسانی که شغل آنها مجاب میکنند در انتهای روز دست از تلاش نکشند، نایت ویژن یک پشتوانه الزامی است.

همانطور که در قسمت قبلی اشاره کردیم و البته از نام این تکلونوژی مشخص است، بهگونهای کار میکند که بتواند تصاویری واضح از محیط تاریک را به کاربر برساند. قطعا منظور ما از تصاویر واضح در محیط تاریک، بازتابی سیاه از این فضا نیست. بلکه هدف اصلی نایت ویژن نمایش دادن اجسامی است که در دل تاریکی ممکن است جلوی خودروی ما ظاهر شوند و اتفاقات ناگواری را رقم بزنند. پس نایت ویژن مثل یک چشم سوم است که به ما کمک میکند دقیقتر ببینیم. حتی وقتی که چشمهای ما در حالت معمولی و با بالاترین امتیاز بینایی، قادر به تشخیص موانع و موجودات زنده از تاریکی نیستند.
پیشنهاد ما: تشخیص چهره و اثر انگشت در خودروها؛ آینده امنیت در وسایل نقلیه
طرز کار تکلونوژی دید در شب
این تکلونوژی بهطور کلی در خودروها دو نوع مختلف دارد؛ دید در شب فعال و غیر فعال. تفاوت این دو نوع نایت ویژن در ابزار و روشی است که آنها برای فراهم کردن تصاویری در تاریکی از آنها استفاده میکنند. در ادامه هر دوی این نایت ویژنها را بهطور جداگانه بررسی میکنیم.

دید در شب فعال
این نوع دید در شب با تکیه بر اشعههای مادون قرمز به فعالیت و تصویرسازی در تاریکی میپردازد. این سیستم مادون قرمز را مثل نور یک چراغقوه بهسمت جلو میفرستد. البته تفاوت مادون قرمز با نور این است که بهصورت نامرئی عمل میکند. درحالیکه شباهت آنها در برخورد با اجسام و بازگشتن از سمت آنهاست.
بنابراین تکلونوژی دید در شب در خودروها از نوع فعال، اشعه مادون قرمز را بهطرف جلو منتشر میکند. این پرتوها در فضا پخش هستند، تا وقتی که با چیزی برخورد کنند. آنوقت است که این برخورد توسط پردازشگر سیستم تحلیل و بر روی صفحه نمایش به راننده تحویل داده میشود.
دید در شب غیر فعال
تکلونوژی غیر فعال نایت ویژن با استفاده از حرارت کار میکند. یعنی بهجای اینکه برای محیط اشعه مادون قرمز ارسال کند، اشعههای مادون قرمز را از اجسام دریافت میکند. چون موانعی مثل موجودات زنده و درختها تا حدی گرمایی از خودشان در محیط پراکنده میکنند که این امواج توسط سیستم دید در شب تجزیهوتحلیل میشود. سپس شکلی از اشیاء را بر روی صفحه نمایش به تصویر میکشد.
دید در شب فعال یا غیر فعال، کدام بهتر است؟
هر دوی این تکلونوژیها مزایای خودشان را دارند و بر حسب نیاز راننده کار میکنند. اما در یک مقایسه سریع، باید بگوییم که برد نایت ویژن فعال حداکثر 150 متر است. اما برد آن در نسخه غیر فعال دو برابر میشود. همچنین امن است، چون کسی متوجه نمیشود که شما در حال استفاده از دید در شب هستید. این نسخه فقط حالت گیرنده دارد، نه فرستنده و بهسختی قابل شناسایی است.
محل نصب دوربین دید در شب خودرو
معمولا گیرندهها یا همان دوربینهای نایت ویژن در قسمت جلویی خودرو نصب میشوند، اما بهراحتی نمیتوان آنها را پیدا کرد. مثلا پشت جلوپنجره ماشین یا حتی درون چراغ جلویی قرار میگیرند. و از همانجا با نمایشگر داخل ماشین به تبادل اطلاعات میپردازند.

کلام آخر
در این مطلب یکی از مهمترین و جالبترین آپشنهای خودروهای مدرن و قدرتمند را بررسی کردیم. یعنی تکلونوژی دید در شب در خودروها که نگاه راننده را تا حد زیادی تقویت میکند. این تکلونوژی در شرایط سخت آبوهوایی مثل مه و در شرایط معمولی مثل شب، احتمال تصادف را بهطرز قابل توجهی کاهش میدهد.
پیشنهاد ما: بررسی عملکرد سیستم نظارتی راننده DMS