خودرو مثل هر سیستم دیگری برای اینکه به بقا ادامه دهد و از پس انجامدهی وظایف خودش بر بیاید، قطعا به انرژی نیاز دارد. بنزین تا سالها یکی از بهترین سوختهایی بود که ماشین میتوانست با استفاده از آن بهعنوان یک سیستم کارآمد و کمهزینه به کار خودش ادامه دهد. بنزین البته هنوز هم در رده نیازهای اساسی مردم قرار میگیرد و چالشهایی را برای رانندگان و مخصوصا سرپرستان خانوار ایجاد میکند. یکی از این چالشها، نقصفنی در قطعاتی هستند که وظیفه دارند از بنزین نگهداری و آن را به سایر اجزای نیازمند برسانند. اولین قطعه مهمی که با بنزین سروکار دارد پمپ آن است که مشکلاتی مثل نیمسوز شدن آن راننده را غافلگیر میکند و به دردسر میاندازد. همراه اکستریم مگ باشید که بدانید علائم نیم سوز شدن پمپ پنزین چیست و چگونه میتوان از آن پیشگیری کرد.
پمپبنزین دقیقا چیست؟
در وهله اول بد نیست بدانید پمپبنزین برخلاف باور اکثر مردم و اشتباهات لفظی و معنایی روزانه آنها، در اصل یکی از قطعات خودرو است. البته سالهاست که این نام به جایگاه سوخت نیز نسبت داده میشود و اکثر کسانی که با خودروها تعاملی ندارند نمیدانند پمپبنزین یک قطعه است. بهطور کلی اگر به محلی که در آن باک خودرو را پر از بنزین میکنید بگویید پمپبنزین، مرتکب اشتباه گفتاری خاصی نمیشوید. پمپبنزین هم مثل سایر قطعات موجود در خودرو به رسیدگی نیاز دارد که بتواند تا مدت طولانیتری دوام خود و کیفیت عملکردش را حفظ کند. در ادامه بهطور کامل بررسی میکنیم که نیم سوز شدن پمپ بنزین چه علامتی دارد و آیا میتوان جلوی آن را گرفت یا خیر.
علائم نیم سوز شدن پمپ بنزین ماشین
شاید شما هم بهطور ناگهانی با مشکلات عجیبی در شروع به کار خودرو مواجه شدید، یا حتی متوجه اشکالات موجود شدید و بیاعتنایی کردید. پس تعجب نکنید اگر خودروی شما مثل سابق رفتار نکرد و نتوانست با قدرت قبلی خودش حال شما را در حین گاز دادن جا بیاورد. چون یکی از علائم نیم سوز شدن پمپ بنزین، فشار بیهوده بر روی پدال گاز است که شتاب خودرو را بالا نمیبرد. بنابراین اگر احساس کردید که شتاب و قدرت خودروی شما نسبت به قبل کاهش پیدا کرده است احتمالا باید به پمپبنزین شک کنید.
پایه و اساس سرعت و حرکت خودرو سوخت است و هر چهقدر که قطعات دیگر بهدرستی کارشان را انجام دهند، به انرژی کافی نیاز دارند. تقلای قطعات در همان هنگامی که انرژی لازم برایشان فراهم نیست، بهتدریج اعضای سیستم خودرو را یکی پس از دیگری از پا در میآورد. بهطور دورهای ماشین خودتان را برای بررسی سلامت قطعات نزد افراد زبده ببرید که در آینده وادار به پرداخت هزینههای سنگین تعمیر و تعویض نشوید. چون تمام اجزای خودرو پیوسته و هماهنگ با یکدیگر کار میکنند و این انسجام دال بر این است که که همه اعضای سیستم محتاج مولفهای واحد، یعنی سوخت هستند.
علاوه بر کاهش شتاب خودرو در حین فشردن پدال گاز، سایر علائم نیم سوز شدن پمپ بنزین ماشین بدین شرح هستند:
- ماشین بهسختی روشن میشود یا اصلا استارت نمیخورد.
- سرعت ماشین بهطور ناگهانی و غیرقابل کنترل بالا میرود که بسیار خطرآفرین است.
- قطعه پمپبنزین یا باک سروصدای اضافی از خود تولید میکنند.
- ماشین ریپ میزند یا بدون دخالت راننده خودبهخود خاموش میشود.
چگونه مانع از نیم سوز شدن پمپ بنزین شویم؟
در این بخش راهکارهایی را به شما پیشنهاد میدهیم که با به کارگیری آنها تا حد زیادی از استهلاک پمپبنزین پیشگیری میکنید. البته چنین راهحلهایی مختص نگهداری از خود پمپبنزین هستند، اما با توجه به یکپارچگی قطعات خودرو بعید نیست عوامل دیگری زمینهساز نقص پمپ شوند.
- وقتی بنزین موجود در بانک از نصف کمتر میشود، در اسرع وقت سوختگیری کنید و از خودرو کار نکشید.
- فیلتر بنزین را بهطور دورهای عوض کنید که آلودگیهای مخرب باعث نیم سوز شدن پمپ بنزین نشوند.
- اجزای سیستم سوخت خودرو (مثل انژکتور و مغزی) را بررسی کنید و اجازه ندهید که کثیف یا خراب شوند.
- شستوشوی قطعات مربوط به پمپاژ بنزین نیز تا حد زیادی مانع از اختلال در سیستم سوخت خودرو میشوند.
کلام پایانی
بدیهی است که اگر خودرو نتواند از گردش کافی و متناسب بنزین در میان قطعات خودش بهره ببرد، در نهایت بازدهی کافی را نخواهد داشت. مهمترین نیروی محرک و عامل اصلی حرکت خودرو، نیروی انرژیزای سوخت است، قبل از اینکه هر قطعه دیگری نیروهای مختلف را به یکدیگر تبدیل کند. به همین دلیل است که باید علائم نیم سوز شدن پمپ بنزین را جدی بگیرید و تا حد امکان از چنین نقصهایی پیشگیری کنید. در همین مطلب نشانههای نقص در عملکرد پمپبنزین ماشین را بررسی کردیم و روشهایی برای افزایش عمر مفید آن ارائه دادیم.