بوی بنزین در کابین خودرو، حس ناخوشایندی را برای راننده و سر نشینان ایجاد می کند. دلایل متعددی باعث ایجاد این بو در ماشین می گردد. فرسودگی در باک بنزین، خرابی کنیستر و نشتی سوخت خودرو و غیره.. از عوامل متساعد شدن بوی بنزین در ماشین است. این بوی ناخوشایند را جدی بگیرید و حتما عامل اصلی آن را پیدا و رفع کنید چرا که با عدم پیگیری و رفع این مشکل، خطر آتش سوزی در خودرو افزایش می یابد. در این مقاله به بررسی علت بوی بنزین داخل ماشین و راهکارهای رفع آن می پردازیم.
در ادامه با اکستریم مگ همراه باشید.
دلایل بوی بنزین در خودرو
در ایجاد بوی بنزین عوامل متعددی می تواند دخیل باشد. در این قسمت آن ها را شرح می دهیم.
فرسودگی درب باک سوخت
یکی از دلایل بوی بنزین در خودرو، خرابی درب باک سوخت است. با گذشت زمان این قسمت از باک دچار فرسایش و خرابی می شود و نشتی بنزین در اطراف درب باک رخ دهد. نشتی سوخت احتمال استشمام بوی بنزین را به وجود می آورد.
خرابی کنیستر
به طور دائم احتمال تبخیر بنزین در اثر گرما وجود دارد. کنیستر با ظاهری شبیه به جعبه، بخارات بنزین را جمع آوری می کند و به محفظه احتراق منتقل می کند. کنیستر با زغال فعال پر شده است و در مسیر خروجی باک قرار گرفته است. تمامی بخارات حاصل از بنزین بعد از استارت خودرو توسط کنیستر جمع آوری می گردد و به موتور هدایت می شود.
به موجب خرابی شیلنگ و اتصالات کنیستر، بخارات بنزین در مسیر موتور به درون کابین راه پیدا می کنند و بوی بنزین در خودرو منتشر می شود.
خرابی سنسور اکسیژن
سنسور اکسیژن در مسیر خروجی آلاینده ها به سمت اگزوز قرار دارد. وظیفه آن اندازه گیری میزان اکسیژن آلاینده ها و بررسی کیفیت احتراق خودرو است. اگر سطح اکسیژن بالاتر از حد مجاز باشد در واقع خام سوزی در موتور خودرو در جریان است. این شرایط در صورتی که سنسور اکسیژن دچار اختلال گردد، رخ می دهد. در صورت خرابی این قطعه، اطلاعات لازم برای تنظیم ترکیب سوخت و هوا به کامپیوتر ماشین ارسال نمی گردد. فرآیند خام سوزی، بوی نامطبوعی را از اگزوز خودرو پخش می کند.
نشت سوخت در خودرو
یکی از مهم ترین دلایل بوی بنزین در خودرو، نشت سوخت از قسمت های مختلف خودرو است.
- مشکل در انژکتور
- پاره شدن شیلنگ باک بنزین
- خرابی و گرفتگی فیلتر سوخت
- آسیب دیدن لوله های انتقال سوخت
پارگی و آسیب در شیلنگ باک و لوله های انتقال سوخت، نشتی بنزین را به وجود می آورد. اگر به مدت چند ساعت خودرو در جایی پارک باشد با بررسی قسمت زیرین ماشین، این عوامل را چک کنید.
گرفتگی فیلتر سوخت، احتمال نشت بنزین و ایجاد بوی ناخوشایند در محیط ماشین را افزایش می دهد.
خرابی و فرسایش بدنه انژکتور خودرو علاوه بر کاهش قدرت موتور، خام سوزی و ریپ زدن پیشرانه ماشین، موجب نشت سوخت نیز می گردد.
هوا گرفتن بنزین
قبل تر درباره بخارات بنزین و نقش کنیستر توضیح دادیم. در هنگام بنزین زدن، ممکن است مقداری هوا به درون باک و بنزین وارد شود. منافذ تخلیه هوا در باک، وظیفه خارج کردن هوا و گاز را بر عهده دارند در صورت انسداد این منافذ و مشکل در حباب گیر بنزین، پدیده هوا گرفتن بنزین رخ می دهد.
این فرآیند، گاز خوردن ماشین را با مشکل همراه می کند و بوی بنزین را در خودرو پخش می کند. علاوه بر این در هنگام سوخت گیری، حتی در صورت خالی بودن باک، پر نمی شود و بنزین به بیرون پرتاب می گردد در این شرایط حباب گیر بنزین را تعویض کنید.
استارت زدن مدام خودرو در هوای سرد
گاهی خودرو در شرایطی همچون هوای سرد، به بیش از یکبار استارت زدن نیاز دارد. اگر ماشین روشن نشود و شما چندین بار استارت بزنید، مقدار زیادی بنزین به محفظه سوخت راه پیدا می کند و در زمان روشن شدن خودرو بوی بنزین در کابین جمع می شود.
راهکارهای رفع بوی بنزین در خودرو
برای رفع بوی بنزین در خودرو ، ابتدا دلیل اصلی آن را پیدا کنید و آن را رفع نمایید.
- بررسی خطوط و اتصالات بنزین
- تعویض درب باک بنزین در صورت خرابی و فرسایش
- تعویض فیلتر سوخت بین ۲۰ تا ۲۵ هزار کارکرد
- بررسی انژکتور
- اطمینان از سلامت حباب گیر
- استارت نزدن پیاپی ماشین
- چک کردن کنیستر
- تهویه مناسب در خودرو
- جمع آوری بنزین ریخته شده در کف ماشین
جمع بندی
انتشار بوی بنزین در خودرو یک علامت هشدار است که باید جدی بگیرید. خرابی کنیستر، سنسور اکسیژن، درب باک بنزین و اتصالات و شیلنگ های انتقال سوخت و غیره.. از دلایل بوی بنزین در خودرو هستند. با پیدا کردن دلیل اصلی این بوی نامطبوع، این مشکل را رفع نمایید. در این مقاله به طور خلاصه علت بوی بنزین داخل ماشین و راهکارهای رفع آن را بیان کردیم.