یک روز سرد زمستانی یا روزی که عجله دارید سریعتر به مقصد برسید، برای برخی از اتفاقات فرصت خوبی است که شما را معطل کنند. یکی از این اتفاقات روشن نشدن ماشین است که قطعا برای اکثر رانندگان تجربه تلخ و عذابآوری به شمار میرود. نگرانی از بابت وجود مشکل در ماشین و از طرفی اینکه زمان از دستتان در برود در این میان خودنمایی میکنند. برای هر رانندهای واجب است که بتواند چنین رخدادی را از قبل پیشبینی کند و راهکار رفع آن را در ذهن داشته باشد. اگر شما هم آیندهنگر هستید، در این مطلب همراه اکستریم مگ بمانید تا از سادهترین دلایل استارت نخوردن ماشین بیشتر بدانید.
دلایل استارت نخوردن ماشین
در این بخش برای شما متداولترین دلایل استارت نخوردن ماشین را تشریح میکنیم که بهتر است آنها را قدم به قدم پیش ببرید. در صورتی که موفق نشدید با این روشها ماشین را روشن کنید، باید با یک تعمیرکار باتجربه این مشکل را در میان بگذارید.
- یکی از دلایل جالب استارت نخوردن ماشین های مدرن میتواند این باشد که به دنده آنها بیتوجه هستید. اگر ماشین شما دنده اتومات است، دنده را در حالت P یا N بگذارید و دوباره سعی خودتان را بکنید که استارت بزنید.
- ممکن است که ماشین شما در حالت تدافعی باشد و از قابلیت ضد سرقت خودش بهره ببرد. در این حالت است که فرمان قفل میشود و حتی وقتی بارها تلاش میکنید که استارت بزنید، با شکست مواجه میشوید.
- بررسی کنید که آیا ماشین شما اصلا برای شروع حرکت و رانندگی از سوخت کافی برخوردار است یا خیر؟ گاهی اوقات پیش میآید که باک خودرو خالی باشد و به همین دلیل به شما اجازه ندهد استارت بزنید و ماشین را روشن کنید.
بررسی علت استارت نخوردن ماشین بهطور دقیقتر
شاید برایتان جالب باشد که بدانید دلایل استارت نخوردن ماشین خودشان از کجا نشأت میگیرند؛ پس در این بخش نیز همراه ما باشید.
ماشین در دنده قرار دارد
اگر شما هم روزهای اول یادگیری رانندگی خودتان را به یاد بیاورید، قطعا به لحظاتی که ماشین در دنده بود و استارت میزدید میخندید. ماشینهای دنده اتومات که به نوبه خود انقلابی در رانندگی به وجود آوردند، معمولا خودروهای جذاب، آرام و بیآزاری هستند. زیرا وقتی فراموش کردهاید که ماشین را از دنده خارج کنید و بعد استارت بزنید، به جلو جهش نمیکنند و در عوض روشن نمیشوند. بنابراین یکی از دلایل استارت نخوردن ماشین ممکن است این باشد که خودروی عزیز و مدرن شما در دنده قرار گرفته است. قبل از تلاش مجدد برای اینکه استارت بزنید، ماشین را در دنده خلاص یا پارک بگذارید و دوباره امتحان کنید. یعنی دنده باید در یکی از دو حالت P یا N قرار گرفته باشد که به شما اجازه بدهد او را روشن کنید.
قفل فرمان فعال است
خودروهای مدرن امروزی طوری طراحی شدهاند که بتوانند علاوه بر تامین ایمنی سرنشینان، ایمنی خودشان را نیز فراهم کنند. یکی از قابلیتهایی که امنیت ماشین را بالا میبرد، قفل فرمان است که گاهی باعث میشود شما نتوانید استارت بزنید. اما جای نگرانی نیست، چون اگر به دلیل قفل فرمان نتوانید ماشین را روشن کنید پس فرمان میتواند به شما کمک کند. برای رفع این مشکل باید پشت رل بنشینید و هنگامی که استارت میزنید، فرمان را کمی تکان دهید تا از حالت قفل خارج شود.
علت استارت نخوردن ماشین باک خالی است
بعضی از ماشینها در صورتی که باک آنها خالی شده باشد، راننده را وادار میکنند که به دنبال علت استارت نخوردن ماشین بگردد. شاید در یک روز عادی و تعطیل راننده حوصله این را داشته باشد که با آزمایش و تجربه بفهمد چرا ماشین روشن نمیشود. اما در یک صبح سرد که نقطه شروع روزی پر مشغله است، هر کدام از دلایل روشن نشدن ماشین به ذهن راننده میرسند، بهجز باک خالی. اگر نتوانستید ماشین را روشن کنید بهتر است سری به باک هم بزنید؛ و بهطور کلی همیشه میزان سوخت موجود در ماشین را بررسی کنید.
ماشین به تعمیر نیاز دارد
این حقیقت تلخی است، اما باید بدانید که از سری دلایل استارت نخوردن ماشین میتواند وجود مشکل در برخی قطعات باشد؛ از جمله:
- سوئیچ احتراق
- پمپ بنزین
- شمع
- فیلتر سوخت
- تسمه تایم
- استارتر
- فیوز
پایان مسیر
دلایل استارت نخوردن ماشین گاهی سادهاند و با اقدامی کوچک رفع میشوند، اما گاهی مسئله پیچیده است و شما را به یک تعمیرکار نیازمند کند. با بررسی دورهای ماشین و اجزای داخلی آن خیلی کمتر از حد تصورتان با مشکلات ناگهانی در شروع به حرکت مواجه خواهید شد. پس بهتر است سعی کنید که همیشه برای رسیدگی به خودروی خودتان فرصت کافی را بگذارید و علائم خرابی قطعات را پشت گوش نیاندازید.