کنیستر خودرو چیست و چه وظایفی دارد؟

کنیستر

خودروها از عجایب تکلونوژی محسوب می‌شوند؛ اما تنها تصوری که اکثر افراد از آن‌ها دارند این است که فقط دستگاه‌هایی با قابلیت حرکت هستند. یکی از قطعات مهم و اساسی در خودرو کنیستر است که حیاتی‌ترین وظیفه آن جلوگیری از منفجر شدن ماشین به شمار می‌رود. چیزی که در درون ماشین‌ها می‌گذرد، بسیار جذاب است و سبب می‌شود که شما برای درک حقیقتی دیگر در رابطه با خودروها هم‌سفر اکستریم مگ باشید. در ادامه این مطلب بررسی می‌کنیم که وظایف کنیستر خودرو چیست و چگونه از مرگ سرنشینان جلوگیری می‌کند.

کنیستر خودرو چیست؟

کلمه canister در لغت به معنای “قوطی” است و در ماشین به مخزنی اطلاق می‌شود که وظایف مهمی بر دوش آن گذاشته‌اند. این قطعه در سمت راست و زیر خودرو جای‌گذاری می‌شود و باک را یاری می‌دهد تا عملکرد مناسبی داشته باشد. کنیستر توسط کربن‌های فعالی که داخل بدنه‌اش وجود دارند، بخار سوخت را جذب می‌کند و با روشی ایمن به بیرون از ماشین می‌فرستد. بهتر است برای فهم بهتر این‌که وظایف کنیستر خودرو چیست و این قطعه دقیقا به چه دردی می‌خورد، به آن از بیرون تا درونش نگاهی بیاندازیم.

اجزای کنیستر خودرو چیست؟

خودرو از جزئیات کوچکی تشکیل می‌شود و این اجزا نیز به جزء‌های کوچکتر تقسیم‌بندی می‌شوند که سیستم ماشین را در جهت تحقق اهداف یاری می‌کنند. حالا باید ببینیم بخش‌های کوچکتر کنیستر که خودش بخش کوچکی از خودرو به شمار می‌رود را چه می‌نامند و چه مسئولیت‌هایی به آن‌ها داده‌اند.

کنیستر

چهارچوب کنیستر خودرو

بیرونی‌ترین قسمت کنیستر چهارچوب یا بدنه‌ی آن است که وظیفه‌ی محافظت و نگه‌داری از سایر قسمت‌های این قطعه را بر عهده دارد.

سرشلنگی هوای آزاد

کنیستر برای این‌که بتواند کار خود را به درستی انجام دهد، نیاز به هوای آزاد دارد که از طریق این سرشلنگی آن را دریافت می‌کند.

کربن یا زغال

درون کنیستر با کربن‌ها یا زغال‌های فعالی پر می‌شود که بنزین را بعد از این‌که توسط موتور مصرف شد، به سمت کنیستر می‌کشانند.

صافی یا تصفیه‌کننده

این بخش از کنیستر دو قطعه است؛ مانع از ورود آلودگی‌های محیط بیرون به داخل قطعه می‌شود و در دو طرف بدنه قرار می‌گیرد.

شلنگ در سمت باک

بخار بنزین با استفاده از این قطعه مسیر ورود به کنیستر را در پیش می‌گیرد و به مراحل بعدی راه پیدا می‌کند.

لوله در طرف منیفولد

این بخش از کنیستر، بنزینی را که در شکل بخار از باک خارج می‌شود به سمت منیفولد می‌فرستد تا تصفیه شود.

کنیستر

وظایف کنیستر خودرو

  • جلوگیری از آتش گرفتن خودرو: مبحوس شدن بخار بنزین در باک خودرو به قدری خطرناک است که می‌تواند یک ماشین به ظاهر سالم را منفجر کند. یکی از وظایف کنیستر خودرو این است که سوخت تبخیر شده در باک را آزاد کرده و از بروز آتش‌سوزی جلوگیری کند.
  • ممانعت از خروج دود آلوده: همه‌ چیزی که شما از یک خودرو انتظار دارید این است که به محض چرخش سوئیچ برای حرکت حاضر شود. اما ماشین شما یک سیستم قدرتمند و شگفت‌انگیز است که باید به غیر از حرکت، از ایجاد سروصدای اضافی و آلودگی هوا ممانعت کند. یکی دیگر از وظایف کنیستر خودرو این است که این قطعه با کمک منیفولد، صدا را کنترل و دود را تصفیه می‌کند.
  • تقویت کارایی خودرو در حین حرکت: از جمله وظایف کنیستر خودرو این است که در طی مسافت‌های طولانی، مانع از بروز اختلال در عملکرد موتور می‌شود. وجود مشکل در کنیستر باعث می‌شود که ماشین در طول حرکت تکان‌های ناگهانی داشته باشد و به اصطلاح ریپ بزند. اگر این جهش‌های ناگهانی ادامه پیدا کنند، ممکن است به بروز اتفاقات ناگواری منجر بشوند. اگر بپرسید وظیفه کنیستر خودرو چیست، باید بگوییم تنها وظیفه آن این است که زمینه سفری امن را برای سرنشینان فراهم می‌کند.

کنیستر

به مقصد اکستریم مگ رسیدیم…

قطعات موجود در یک ماشین، همه مکمل یکدیگر هستند و همدیگر را در مسیر حرکت حمایت می‌کنند. در این مطلب از اکستریم  مگ بررسی کردیم که از جمله وظایف کنیستر خودرو، ممانعت از گرفتاری بخار بنزین در باک خودرو است. این قطعه بنزینی که به شکل بخار در می‌آید را قبل از اشتعال به بیرون از موتور راهی می‌کند. در نتیجه مسافران خودرو با سلامت به مقصد می‌رسند و تجربه‌ای خوش از مسیر را به یاد می‌سپارند.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پیمایش به بالا