خودروهای مدرن امروزی همانند خودروهای قدیمی نیستند که راننده مدام مجبور به کنترل کردن قابلیتهای آنان باشد و تمرکز خود را از دست بدهد. این روزها ماشینها رانندگان و سرنشینان را درک میکنند و با در نظر گرفتن وضعیت محیط، بهطور خودکار واکنش مناسبی نشان میدهند. روزهایی را به یاد بیاورید که مجبور بودید هر چند لحظه یکبار برفپاکنها را خاموش و روشن کنید؛ چون ماشین خودش این کار را نمیکرد. یا اینکه مدام مواظب چراغهای ماشین بودید که در تاریکی شب و شرایط پرتردد جاده، آنها را روشن و تنظیم کنید. در عصر تکلونوژی، ناقابلترین پیشکشی که خودروهای لوکس دارند این است که شما با آرامش به رانندگی بپردازید و سایر ریزهکاریها را به ماشین بسپارید. یکی از جذابترین تحولات خودروهای جدید، سنسور نور و باران است که رانندگی را راحتتر میکند و با کارکرد بینظیرش تمرکزتان را بالا میبرد. در این مطلب همراه اکستریم مگ باشید که بدانید سنسور نور و باران چیست، به چه دردی میخورد و چگونه عمل میکند.
سنسور نور و باران چیست؟
این سنسور حاوی دو کاربرد متفاوت و مجزا است که هر کدام فایده متمایزی دارند و از قابلیتهای ثابت خودروهای امروزی به شمار میروند. اما نقطه اشتراک بین دو بخش سنسور این است که میتوانند کار راننده را در حین رانندگی سادهتر کنند و تعداد وظایفش را کاهش دهند. به عبارتی دیگر، سنسور نور و باران به ماشین کمک میکنند بهطور خودکار بنابر وضعیت آبوهوا و یا شدت تاریکی، قطعات ضروری را روشن کند.
مزیت استفاده از این حسگرها این است که به هنگام رانندگی، دیگر نیازی ندارید که بشخصه و بهطور دستی، درگیر فعالسازی قابلیتهای لازم شوید. چون خودروی شما خودش تشخیص میدهد که در لحظه باید چه کاری را انجام دهد و شما دقیقا برای ادامه حرکت به چه چیزی نیاز دارید. بدینترتیب تمرکز شما در رانندگی بالا میرود و قطعا از خطرات شایعی که ماشینهای قدیمی زمینهساز آنها بودند در امان هستید. اکنون بهتر است بررسی کنیم که علت اصلی وجود سنسور نور و باران چیست و این حسگر چه کمکی به شما میکند.
سنسور باران
برای همه ما این موقعیت پیش میآید که ناگزیر هستیم در یک هوای بارانی یا حتی برفی بهسوی مقصد مورد نظرمان رانندگی کنیم. در این صورت قطعهای که خودکار قطرات آب و دانههای برف را از روی شیشههای جلو و عقب ماشین کنار بزند به کارمان میآید. خوشبختانه جای این قطعه از همان ابتدای تولید خودروها هیچوقت خالی نبود، اگرچه از راندمان مبتدی و سادهای برخوردار بوده است. اما عیبش در این بود که کارایی محدودی داشت، فقط خاموش یا روشن میشد و راننده خودش باید بهطور دستی با آن کار میکرد.
اصل مطلب و جذابترین بخش آن اینجاست که یک حسگر به همراه یک برفپاکن، ترکیبی کارآمد و عالی در خودروهای مدرن هستند. چون حسگر همانطور که از نامش پیداست، ماشین را قادر میسازد که بهطور خودجوش شرایط را احساس کند و از محیط بیرونی سر در بیاورد. در نتیجه وقتی هوا بارانی یا برفی است، شما دیگر مجبور نیستید که خودتان دستبهکار شوید و برفپاکن را فعال کنید. برفپاکن به لطف پیامی که از سنسور باران به دلیل خیس شدن شیشه میگیرد، خودش میفهمد که وقت شروع به کار است. بنابراین در بازه زمانی لازم با سرعت مناسبی شروع به کار میکند و میدان دید راننده را نسبت به مسیر پیش رو وسعت میبخشد.
سنسور نور
چراغهای ماشین آنقدر ارزش حیاتی بالایی در میان سایر قطعات دارند که میتوانیم آنها را در حکم چشم خودرو در نظر بگیریم. چون بدون این قطعات، چشمان سالم و تیزبین راننده هیچ نقش مثبتی از خودشان نخواهند داشت و علنا به درد نخواهند خورد. به همین دلیل چراغهای ماشین همیشه برای طراحان خودرو مهم بودهاند و شرکتهای مهم سعی داشتهاند که با ایجاد تغییر و نوآوری، کارایی آنها را بالا ببرند.
اتحاد میان چراغهای خودرو و یک قطعه هوشمند که خودش تاریکی را تشخیص میدهد، یک نوآوری جذاب در ماشینهای لوکس است. البته این ابتکار سالهاست که جای خودش را در میان قابلیتهای ثابت ماشین دارد و به آن سنسور نور میگویند. این حسگر در موقعیت مناسب از تاریکی هوا آگاه میشود و چراغهای خودرو را روشن میکند که راننده دید دچار مشکل نشود. در نتیجه یک راننده بهخصوص اگر ناشی باشد یا تمرکز نداشته باشد، دیگر نگران این نیست که در سیاهی محیط اطراف با مانعی برخورد کند.
سخن پایانی
دنیای تکلونوژی، روی جذاب خودش را در صنعت خودروسازی بهخوبی نشان داده و جالبترین قابلیتها را به ماشینها اضافه کرده است. سنسور نور و باران در چند سال اخیر به عضوی جداییناپذیر از خودروهای مدرن و نوین تبدیل شده است و خلاقیت مهندسان را نشان میدهد. با فعالسازی این سنسور، بینایی راننده هیچگاه حتی برای لحظهای محدود نمیشود؛ چون قطعات اساسی ماشین بهطور خودکار راهاندازی میشوند. برفپاکن و چراغها در موقعیتهای بارانی، برفی و یا تاریک، دیگر منتظر اقدام خود راننده نمیمانند و بهمحض تلنگر حسگرها شروع به کار میکنند.