منظور از کلاستر در خودرو چیست؟

کلاستر

کلاستر (Cluster) بخشی از داشبورد خودرو محسوب می‌گردد که با نام‌های جلو آمپر، صفحه کیلومتر و صفحه داشبورد نیز شناخته می‌شود. مهندسان برای درک و ارتباط راننده با خودرو از جلو آمپر در راستای نمایش اطلاعات بهره می‌برند. در واقع کلاستر زبان بدن اتومبیل است که با آگاهی و اطلاع‌رسانی، راننده را از وضعیت خودرو مطلع می‌سازد. جلو آمپر علاوه بر کارایی بالا در زیبایی کابین خودرو نیز تأثیر بسزایی دارد. باید گفت که این بخش سالیان درازی است که با رانندگان هم‌سفر است. کلاستر در سه نوع آنالوگ، نیمه دیجیتال و تمام دیجیتال و هدآپ در دسترس قرار دارد. جلو آمپر اطلاعاتی نظیر، نمایش سرعت، دور موتور، دمای آب موتور یا همان آمپر آب و میزان سوخت در باک خودرو… را نمایش می‌دهد. در این مقاله به پاسخ سؤال منظور از کلاستر در خودرو چیست؟ می‌پردازیم.

تا انتها با اکستریم مگ همراه باشید

 

کلاستر خودرو چیست؟

کلاستر در خودرو بخشی از داشبورد است که اطلاعات مفیدی را در اختیار راننده قرار می‌دهد. اطلاعاتی از بخش فنی، سیستم برقی و ایمنی خودرو با کمک جلو آمپر نمایش داده می‌شود. صفحه‌نمایش داده‌ها را با رنگ‌های مختلف نمایش می‌دهد و هر رنگ درجاتی از خطر و هشدار را نمایان می‌کند. راننده با درک این اطلاعات علائم هشدار را متوجه می‌شود و با رفع مشکل از ایجاد خطرات بزرگ جلوگیری می‌کند.

کلاستر
انواع رنگ ها در کلاستر

هر یک از رنگ های چراغ‌های جلو آمپر چه معنایی دارند؟

چراغ‌های جلو آمپر با رنگ‌های مختلف سبز، آبی، زرد، نارنجی و قرمز روشن می‌شوند. هریک از این چراغ‌ها میزان متفاوتی از اهمیت و بررسی را نمایش می‌دهند. راننده باتوجه‌به رنگ چراغ‌ها متوجه می‌شود که با خیال راحت به رانندگی ادامه دهد و یا هر چه زودتر مشکل را رفع نماید.

 

چراغ هایی با رنگ سبز و آبی

رنگ‌های آبی و سبز در کلاستر نشان‌دهنده وضعیت امن و پایدار خودرو است. چراغ‌های نورپایین، نور بالا و مه‌شکن… را می‌توان جز این موارد به شمار آورد. نور سبز و آبی در کلاستر هیچ‌گونه خطری را هشدار نمی‌دهند.

 

چراغ هایی با رنگ زرد و نارنجی

چراغ‌های جلو آمپر با رنگ زرد و نارنجی معمولاً نشان‌دهنده رعایت احتیاط بیشتر از جانب راننده است. در هنگام دیدن چراغ‌هایی با این رنگ باید دقت بیشتری نمود و از انجام اعمال مشکل‌ساز دوری کرد. برای نمونه چراغ‌های چک موتور، چراغ مه‌شکن عقب، چراغ هشدار باید تایر (TPMS)، چراغ بنزین و چراغ ESP یا کنترل کشش، زرد یا نارنجی‌رنگ هستند. راننده در این شرایط بهتر است سرویس خاصی را در خودرو انجام دهد.

 

چراغ قرمز در جلو آمپر

رنگ قرمز چراغ‌ها در جلو آمپر و کلاستر وجود مشکلی را نشان می‌دهند که سریعاً باید رفع گردد. روشن‌شدن رنگ قرمز به این معناست که یک مسئله ایمنی در خودرو نیاز به پیگیری دارد. برای مثال اگر چراغ روغن و چراغ آمپر آب با این رنگ روشن گردد باید میزان سطح روغن و آب را بررسی نمود.

 

انواع کلاستر در خودروها

کلاسترها به‌مانند هر فناوری دیگری از ابتدا تا به الان تغییرات زیادی را تجربه کرده‌اند. به‌طورکلی سه نوع جلو آمپر آنالوگ، دیجیتال و نیمه دیجیتال وجود دارد. اولین جلو آمپرها از نوع آنالوگ بودند که امروزه نیز در برخی خودروها شاهد هستیم. کلاسترهای ابتدایی اطلاعات کمی در اختیار راننده قرار می‌دادند؛ ولی رفته‌رفته با انژکتور شدن موتورها شرایط تغییر کرد. بعد از گذشت چند سال جلو آمپرهای دیجیتال و تمام دیجیتال به درون خودروها راه پیدا کردند. این نوع کلاستر به شکل مانیتور جای جلو آمپرهای آنالوگ را گرفتند.

 

جلو آمپر آنالوگ (Analogue)

جلو آمپر آنالوگ جز ابتدایی‌ترین و ساده‌ترین صفحه‌نمایش خودروها محسوب می‌شوند. احتمال خرابی این نوع جلو آمپر پایین است. صفحه‌نمایش آنالوگ برخی از پارامترها را با اعداد دقیق نمایش نمی‌دهد و همچنین احتمال خطای دید نسبت به عدد واقعی در آن وجود دارد.

کلاستر
جلو آمپر آنالوگ

جلو آمپر دیجیتال (Digital)

کلاسترهای دیجیتال با یک صفحه‌نمایش اطلاعات را نمایان می‌کنند. بیشتر خودروهای لوکس به این نوع کلاستر مجهز هستند. این نوع کلاستر با تم‌های مختلف دیجیتال و آنالوگ داده‌ها را ارائه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: بررسی ویژگی های صفحه نمایش لمسی خودروهای مدرن

 

کلاستر
صفحه نمایش تمام دیجیتال

جلو آمپر نیمه دیجیتال (Semi-Digital)

کلاستر نیمه دیجیتال ترکیبی از آنالوگ و دیجیتال است. خودروهای حاوی کلاستر نیمه دیجیتال اطلاعات سرعت و دور موتور را با جلو آمپر آنالوگ و سایر داده‌ها را در نمایشگر دیجیتال نشان می‌دهند. این نوع جلو آمپر مزایای مدرن دیجیتال و حس نوستالژیک آنالوگ را در کنار هم دارند. ‌

جلو آمپر آنالوگ از همه ارزان‌تر و متداول‌تر است. کلاستر نیمه دیجیتال در خودروهای میان‌رده دیده می‌شود و صفحه‌نمایش کامل دیجیتال نیز در خودروهای لوکس به کار می‌رود.

مطالعه کنید: بررسی نمایشگرهای هولوگرافیک در خودروها

 

جمع بندی

کلاستر با نام‌های جلو آمپر، صفحه‌نمایش و یا صفحه کیلومتر شناخته می‌شود و بخشی از داشبورد است. اطلاعاتی همچون سرعت و دور موتور، آمپر آب، میزان سوخت و وضعیت باد تایرها… در جلو آمپر دیده می‌شود. جلو آمپرهای آنالوگ حس خاص نوستالژیک را به همراه دارند و در مقابل نوع دیجیتال حس لوکس و مدرن بودن را القا می‌کنند. در این مقاله به پاسخ سؤال منظور از کلاستر در خودرو چیست؟ پرداختیم.

مطالب مرتبط

نظرات

پیمایش به بالا