چرا نباید خودرو را با باک خالی راند؟

رانندگی با باک خالی

قطعا دانشمندان و مهندسان برای طراحی و ساخت اساسی‌ترین بخش هر دستگاه و ماشین، از بدن موجودات زنده الهام می‌گیرند. یادآوری این مورد به شما، قطعا نباید برایتان سوالی در باب اینکه چرا نباید خودرو را با باک خالی برانید، باقی بگذارد. راندن خودرو با باک خالی به مرور زمان قطعات خودرو را با مشکلات جدی مواجه می‌کند، تا جایی که به توقف ناگهانی خودرو در حین حرکت منجر می‌شود. در این مطلب از اکستریم مگ، بررسی می‌کنیم که چه زمانی باید برای مراجعه به جایگاه سوخت اقدام کنید و مضرات رانندگی با باک خالی چیست.

رانندگی با باک خالی

باک ماشین چه زمانی خالی می‌شود؟

رانندگانی هستند که تصور می‌کنند بهترین زمان برای مراجعه به یک جایگاه سوخت یا پمپ بنزین، وقتی است که باک کاملا خشک شود. در حالی که راندن خودرو با باک خالی درست همان زمانی است که میزان سوخت در باک از پانزده درصد پایین‌تر می‌رود. در این حالت اگرچه هنوز بنزین در باک وجود دارد، اما قابل اطمینان نیست و نمی‌توانید با آن مسیری طولانی را به رانندگی ادامه دهید. بنابراین وقتی متوجه شدید که چراغ بنزین روشن شده است، به جای رانندگی با باک خالی در اولین جایگاه سوخت توقف کنید.

چگونه با باک خالی رانندگی کنیم؟

  • تا حد امکان رانندگی با باک خالی را در سرعت‌های پایین انجام بدهید و از عجله در حرکت اجتناب کنید.
  • اگر نیاز دارید که با شتاب رانندگی کنید، شیشه‌های ماشین را پایین نیاورید تا فشار بر روی موتور کاهش پیدا کند.
  • برخی خودروهای ایرانی با چراغ روشن بنزین تا 100 کیلومتر هم دوام می‌آورند؛ اما بهتر است مسافت‌های کوتاه‌تری را در پیش بگیرید.
  • سرعت خود را در کمترین حالت ممکن نگه دارید که بتوانید در حین نیاز به توقف به جای ترمز شدید، واکنش مناسب‌تری نشان بدهید.

معایب رانندگی با باک خالی

استقاده از برخی ماشین‌های ایرانی با سوخت بسیار کم و رانندگی با باک خالی در مواقع اضطراری مشکل خاصی ایجاد نمی‌کند. اما در صورتی که تعداد دفعات راندن خودرو با باک خالی بالا برود، به طبع ماشین شما خیلی سریع‌تر دچار فرسودگی می‌شود. معایب رانندگی کردن با ته‌مانده‌ی بنزین بدین شرح می‌باشند:

سکته کردن ماشین

اینکه می‌گوییم ماشین ریپ می‌زند یا سکته کرده است، بدین معناست که ماشین حین حرکت به طور ناگهانی با لرزش‌ها و تکان‌های شدید مواجه می‌شود. یکی از دلایلی که می‌تواند باعث ایجاد این حالت شود، راندن خودرو با باک خالی است. وقتی مقدار بنزین در باک ماشین از نصف کمتر می‌شود، ممکن است که هوا در سیستم سوخت به گردش در بیاید. بدین ترتیب کمبود سوخت مسبب ضعیف شدن موتور ماشین و کاهش سرعت آن است که در طول زمان تاثیرات مخربی بر موتور و سایر قطعات می‌گذارد.

رانندگی با باک خالی

پوسیدگی پمپ بنزین

اگر باک را قلب ثابت خودرو در نظر بگیریم، پمپ بنزین مانند شریان‌ها عمل می‌کند که مثل تلمبه سوخت را به گردش می‌اندازد. پمپ برای این‌که بتواند قدرت خود را حفظ کند و از پس وظایف حیاتی‌اش به خوبی بر بیاید، به چیزی در حدود نصف بنزین نیاز دارد. بنزین دمای این پمپ را در حد متعادل نگه می‌دارد و اگر سوخت در باک کم شود، پمپ بنزین با گرما مواجه خواهد شد. گرما این قطعه را به سرعت با روندی فرسایشی همراه می‌کند که در نهایت هزینه گزافی را بر دوش راننده باقی می‌گذارد.

توقف ناگهانی خودرو به دلیل رانندگی با باک خالی

وقتی به ماشین اهمیت ندهید و نیازهای اصلی‌اش را به موقع برطرف نکنید، او ممکن است وقتی تلافی که انتظارش را ندارید. مثلا درست همان هنگامی که با عجله در حال رانندگی با باک خالی و یا حتی پر هستید، و ماشین شما ناغافل در وسط راه از کار می‌افتد. علت توقف خودرو به طور ناگهانی، می‌تواند آثار رانندگی خودرو با باک خالی باشد که بر قطعاتی مثل پمپ بنزین، انژکتور و موتور باقی می‌ماند.

رانندگی با باک خالی

نتیجه‌گیری

خودرو سیستمی است که برای بقا و ادامه حرکت به چیزی نیاز دارد که انرژی مورد نیازش را فراهم کند. این سوخت است که انرژی را در همه قطعات ماشین به گردش در می‌آورد و آن‌ها یاری می‌کند که به هدف نهایی سیستم دست پیدا کنند. بنابراین، کمبود سوخت و رانندگی با باک خالی سبب می‌شود کارایی برخی قطعات ماشین از جمله موتور و پمپ بنزین به مرور کاهش پیدا کنند. پیشنهاد می‌شود که وقتی میزان سوخت به نصف و کمتر از آن رسید دوباره باک را با بنزین پر کنید تا به مشکل برنخورید.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پیمایش به بالا