صنعت خودروسازی پستی و بلندیهای بسیاری دارد و در این میان خودروهای زیادی هستند که سعی دارند در پیچوخم میدان فروش از همه جلو بزنند. اما در این نبرد فقط برخی از خودروها میتوانند با موفقیت بین هزاران راننده برگ برندهای پیدا کنند و خریداری شوند. قطعا میدانید که در ایران کدام خودروها توانستهاند حتی با وجود عملکرد، ظاهر و کیفیت نامطلوب خودشان خیابان و جاده کشور ما را فتح کنند. اما در این مطلب ما ماشینهایی را به شما معرفی میکنیم که آنها را در دسته “بدفروش ترین خودرو ایرانی” قرار دادهایم. یعنی همانهایی که نتوانستهاند بین مشخصههای بیاهمیت و ویژگیهای ناقص خودشان، حداقل یک ارزش پیشنهادی را به میانگین تعداد رانندگان بدهند و توجهشان را جلب کنند.
در این مطلب از اکستریم مگ همراه ما باشید.
بدفروش ترین خودرو ایرانی
انقلابی که خودروها در عرصه زندگی پر رفتوآمد و مدرن ما انسانها به وجود آوردند شایسته تحسین است، اما نه همیشه. چون بالا گرفتن تولید خودرو و عرضه شدن مدلهای گوناگون آنها با کاربردهای مختلف انتخاب را برای مردم تمام نقاط جهان سخت کرد. به همین دلیل اکثر افراد سعی کردند معیارهایی اساسی را برای خریداری یک خودروی مناسب برگزینند که جلوی ضرر را با سود بگیرند. ضرر در خریداری یک خودرو این است که ببیند این خودرو به کارش نمیآید یا اینکه آن تصویر ایدهآل تبلیغاتی را در هم میشکند. سود در خریداری یک خودرو هم این است که توقع مالک در ازای صرف هزینه برآورده شود و او را به یک مالباختهای که جانش در خطر است تبدیل نکند.
در ایران هم همین سود و ضرر برای خریداری یک ماشین در نظر گرفته میشود و این عقیده به راحتی یک ماشین را به بدفروش ترین خودروی ایرانی بدل میکند. چندان فرقی هم ندارد که کدام شرکت ایرانی مونتاژ و انتخاب یک نام جدید برای خودروی جدید وارداتی را بر عهده بگیرد. بههرحال گاهی سرنوشت یک طرح خودرو از هر مسیری به فراموشی ختم میشود، حتی اگر در کشورهای خارجی خودی نشان دهد. در ادامه این مطلب سه خودرو را به شما معرفی میکنیم که در ایران موفق به کسب جایگاهی بین میانگین خریداران هم نشدهاند. همان خودروهایی که شاید نه تنها در ایران، بلکه در سایر کشورها نیز چندان توجهی به آنها نمیشود و مردم معمولی آنها را نمیشناسند.
خودروهای لوکس و شکستی نامحسوس در ایران
نه تنها در ایران، بلکه در بسیاری از کشورهای دیگر که مردمشان از لحاظ مالی همرده ایرانیان هستند، ماشینهای لاکچری تحسین نمیشوند. البته اینجا منظور از تحسین پرداخت بها و ارزشی در ازای تملک چنین ماشینهایی است، وگرنه کسی نمیتواند محاسن آنها را بهطور کامل انکار کند. شاید شما هم تابهحال متوجه این نشدهاید که یک خودروی لوکس میتواند در ایران بهعنوان بدفروش ترین خودرو ایرانی نام برده شود. بههرحال حقیقت همین است، در حالی که اکثر مواقع از آن چشمپوشی میشود و همه با شوق از تلاقی دنیای مدرنیته و ماشینها صحبت میکنند.
مهمترین دلیل باخت خودروهای لوکس در ایران اوج گرفتن قیمت آنهاست، آن هم در شرایطی که اقتصاد را زنجیر سنگین تورم با خود پایین میکشد. وضعیت اقتصادی سالهاست که کل جهان را تحت شعاع خود قرار داده است و آن را در هالهای از ابهام، ناپایداری و سستی غوطهور میکند. علت دیگر تبدیل شدن یک خودروی لوکس به بدفروش ترین خودرو ایرانی، این است که تقریبا برخی از قابلیتهای چنین خودرویی در کشور ما کارایی ندارند. البته این مانع با بومیسازی شدن خودروهایی همانند اکستریم دیگر سد راه نیست، چون تناسب معقولانهای بین قیمت و ارزش خودروهای لوکس اکستریم برقرار است. به همین دلیل است که اکستریم توانست طرفداران زیادی را جذب خود کند و از دایره خودروهای لوکس و نامحبوب بیرون بیاید.
با مطالعه امکانات رفاهی اکستریم TXL میفهمید که چرا ابن خودرو در ایران بسیار محبوب است.
هاچبک، معروف اما ناشناخته
در حالی که قطعا نام خودروی هاچبک را شنیدهاید، شاید تا حالا حتی فکرش را هم نکردهاید که بدفروش ترین خودروی ایرانی باشد. بنابراین خودرو هاچبک معروف است اما کمتر شناخته میشود، چون افراد زیادی نیستند که آن را خریداری کردهاند. شاید ظاهر نه چندان جالب و همچنین سیستم ضعیف فنی و حرکتی عامل اکراهی است که خریداران خودرو در ایران به آن دارند.
بدفروش ترین خودرو ایرانی بودن، بر اثر نیاز به برق
گرچه خودروهای برقی حرف زیادی دارند که در حوزه سلامت طبیعت و حفظ محیطزیست بزنند، اما متاسفانه در ایران جایگاه درخوری ندارند. چون در حال حاضر شرایط تامین سوخت این نوع از ماشینها و استفاده بهینه و شایسته از آنها میسر نیست و تعداد ایستگاههای شارژ انگشتشمار است. انتظار میرود در آیندهای نه چندان دور حداقل برای نجات کره زمین، از این خودرو با نام بدفروش ترین خودرو ایرانی یاد نشود.
پیشنهاد ما: نشانی ایستگاههای شارژ خودروی برقی در ایران
کلام آخر
بدفروش ترین خودروی ایرانی میتواند از جوانب متفاوتی چنین لقبی بگیرد چون دلایل برای عدم توجه به یک خودرو زیاد هستند. از یک خودروی لاکچری بگیریم که به دلیل همین لاکچری بودن به فروش نمیرود، تا هاچبک که ظاهر دلچسبی ندارد. اما قطعا یک خودروی مفید و کارآمد برقی نباید در چنین لیستی قرار بگیرد و شاید روزی به خوشفروشترینها تبدیل شود.
پیشنهاد ما: خوش فروش ترین خودروهای بازار ایران