یکی از جنجالیترین و بحثبرانگیزترین رویدادهایی که اخیرا در بازار خودروی ایران به وقوع پیوست، معرفی ماشینهای Exeed است که با نام Xtrim شناخته میشوند. اکسیدها برخلاف ذهنیتی که از کشور سازنده آنها دارید بسیار قدرتمند و بادوام هستند و با بسیاری از خودروهای شیک و مدرن جهان رقابت میکنند. اما بههرحال هر خودرویی به نگهداری و مراقبت نیاز دارد و بااینحال هیچ خودرویی از قاعده استهلاک تدریجی مستثنی نیست. خوشبختانه خودروهای اکسید از سیستمی با نهایت توانایی ممکن بهره میبرند؛ با این اوصاف میتوانید تا مدتها از نگرانی درباره استهلاک خودروهای اکستریم چشمپوشی کنید. در این مطلب جزئیاتی را بیان میکنیم که درخصوص استهلاک این خودروها لازم است بدانید.
در این مطلب از اکستریم مگ همراه ما باشید
گذری از هویت اکستریم؛ این خودرو واقعا کیست؟
مدیران خودرو از پیشگامان پیشرفت و بازگشای راه مدرنیته به خط مونتاژ ماشین در کشورمان است که اکستریم را بهطور رسمی عرضه کرد. از اصلیترین مزیتهای وجود اکستریم، برابری تجربه رانندگی ایرانیان و سایر مردم جهان است که فرصت بهرهوری از نقطه عطف فناوری و خودرو را دارند. اکستریم در ایران را با نام اکسید در جهان میشناسند و این خودرو یکی از پرچمداران شرکت مطرح اتومبیلسازی چری از کشور چین است.
آیا اکستریم دچار استهلاک میشود؟
حتی خودروی اکستریم هم کمکم به درجهای از استهلاک تدریجی خودش نزدیک میشود، با وجود اینکه بسیار بادوام و مقاوم است. میزان استهلاک برآورد شده در سال اول استفاده از این خودرو بین 20 تا 30 درصد است که به مرور کاهش مییابد. بههرحال هر نوع سیستم مکانیکی و ماشینی که از گردش و تبدیل انرژی به حالتهای مختلف اهداف خودش را تحقق میبخشد، بعد از مدتی در تله ضعف قطعات خودش گرفتار میشود. مخصوصا وقتی که مالک و کاربر آن سیستم نتواند با پیروی از قواعد و اصول رسالت مصرفکننده بودن خود را ادا کند.
در ابتدا باید بهطور شفاف به این پرسش پاسخ دهیم که چرا استهلاک خودروهای اکستریم نسبت به سایر خودروهای موجود در ایران کمتر است؟ یقینا این شدت استهلاک پایین بهدلیل سیستم هوشمند مبتنی بر فناوریهای نوین روز دنیاست که مشخصه خودنگهداری پویا و پایداری اکستریم را تقویت میکند. ملموسترین مثالی که میتوانیم برای ارتباط بین هوشمندی ماشین و به تعویق افتادن استهلاک قطعات آن بزنیم، دنده و ترمزدستی هستند.
ترمزدستی و دنده اتوماتیک یک تحول بنیادین و شگرف در صنعت خودروسازی بودند که مسلما اکنون جزو قابلیتهای ثابت و معمولی هستند. در نسخههای سنتی ترمزدستی اگر راننده فراموش میکرد که این ترمز را بخواباند فشار زیادی به چرخها و سایر قطعات مربوطه وارد میشد. این مشکل وقتی برطرف شد که ترمزدستی قدیمی با ترمز پارک برقی جایگزین شد و بهطور خودکار عمل قفل یا باز کردن چرخها را به عهده میگرفت. دنده اتومات نیز با تنظیم خودکار دور موتور و شتاب، فشار روی این قطعه را کاهش میدهد. به همین سادگی است که استهلاک خودروهای اکستریم نسبت به سایر خودروهای قدیمیتر با کندی بیشتری اتفاق میافتد.
راههای جلوگیری از استهلاک خودروهای اکستریم
قطعا یک راننده حرفهای میداند که مراقبت از خودرو و رسیدگی به نیازهای آن اولین شرط افزونی عمر مفید قطعات است. شاید شما هم قرار است مالک یکی از مدلهای اکستریم جوان و تازهنفس شوید یا اینکه هماکنون در اشتیاق رانندگی با آن غرق هستید. پس باید این نکته را در نظر بگیرید که به بهانه ابهت این خودرو به آداب استفاده درست از آن بیتوجهی نکنید.
برای اینکه از استهلاک خودروهای اکستریم بکاهید و درگیر خرابی زودرس قطعات نشوید به این دو مورد دقت کنید:
- در ابتدا باید به این مورد اشاره کنیم که هزینهبر بودن بررسی و تعمیر دورهای قطعات نباید مانع از رسیدگی مداوم به خودرو شود. نقص در یک قطعه مثل ویروس به قطعات دیگر نیز سرایت میکند، بین اجزای مختلف دستبهدست شده و آنها را نیز دچار مشکل میکند. گرچه هزینه تعمیر و تعویض قطعههای این خودرو بهخاطر سیستم قدرتمند و پیشرفتهاش نسبت به سایر خودروها گران است، اما هزینهای که برای معاینات فنی و اصلاح نواقص آنها میپردازید از خرج گزاف آینده جلوگیری میکند.
- سوخت باکیفیت دومین موردی است که حتما باید در صدر نیازهای هر مدل از مجموعه ماشینهای اکستریم قرار دهید، پس فکر به سوخت ارزان را کنار بگذارید. موتور خطی موجود در اکستریم به بنزین مرغوب و سالمی نیاز دارد که قطعا هزینه تامین آن کمی بالاست، اما تا حد زیادی از به زانو در آمدن موتور در برابر فرسایش جلوگیری میکند.
کلام پایانی
یک خودروی اکستریم بهطور کلی در برابر فرسودگی مقاومت بالایی از خود نشان میدهد و از تسلیم شدن مقابل عوامل مخرب بسیاری امتناع میکند. اما این بستگی به خود شما هم دارد که تا چه حد برای ماشین ارزش قائل هستید و کمکش میکنید که سالم و استوار بماند. برای جلوگیری از استهلاک خودروهای اکستریم باید از سوخت باکیفیت استفاده کنید و بهطور دورهای سلامت قطعات را بررسی کنید.