مقایسه تکنولوژی چراغ های جلو

چراغ های جلو

فناوری چراغ های جلوی خودرو گام به گام با پیشرفت بشر تغییر کردند و خود را با نیازهای انسان ها تطبیق دادند. از روزگار درخشش زرد رنگ هالوژن گرفته تا فناوری لیزری در خودروهای گران و لوکس، تمامی این ها تکنولوژی چراغ های جلوی خودرو را به علمی درخشان مبدل کرده است که مسیر روبه جلوی نورانی در پیش دارد. در مقایسه تکنولوژی چراغ های جلو، چهار تکه از این پازل را که شامل، چراغ های هالوژن، زنون، LED و لیزری است را بررسی می کنیم.

در ادامه با اکستریم مگ همراه باشید.

چراغ های جلو

۱ـ عصر هالوژن

از چراغ های هالوژنی در اکثر خودروهایی که در جاده ها مشاهده می کنید، استفاده شده است.  چراغ هالوژنی، گزینه مقرون به صرفه و با نصب آسان به شمار می آید که جز اولین در عصر نورپردازی جلوی خودرو هستند. البته باید به شما بگوییم که اگر به دنبال گزینه هایی با طول عمر بیشتر و مصرف کمتر هستید، چراغ های دیگری در لیست ما وجود دارند که نیاز شما را برطرف می سازند. چراغ های هالوژن در میدان بازی نور خودرو به نفع جایگزین هایی درخشان تر و کم مصرف تر کنار می کشند. رقیبان قدرتمندی در مقابل چراغ هالوژنی قرار دارند که با نیازهای بازار همگام هستند.

مزایا

  • قیمت مقرون به صرفه: چراغ هالوژن به نسبت سایر چراغ های بازار از قیمت پایین تری برخوردار است. از این رو  از آن در چراغ های جلو خودروهای میان رده و اقتصادی استفاده می شود.
  • نصب آسان: نصب و یا تعویض این چراغ ها به راحتی انجام می گیرد.

معایب

  • عمر کوتاه: چراغ هالوژن به نسبت زنون و ال ای دی، عمر کوتاه تری دارد.
  • مصرف زیاد: این چراغ های جلو در مصرف بالای انرژی در صدر لیست قرار می گیرند.
  • کارایی: چراغ های هالوژنی از فناوری ابتدایی تری به نسبت سایر چراغ های بازار برخوردار هستند و دامنه تابش کمتری را ارائه می دهند.

چراغ های جلو

2- مقایسه تکنولوژی چراغ زنون

تکنولوژی بعدی که در مسیر نورپردازی چراغ های جلو خودرو به عرصه پا گذاشت، چراغ زنون بود. نور درخشان و تابش خیره کننده زنون در شب هنگام، هر مسیری را غرق نور می کند. فناوری این چراغ ها به گونه ای است که با کمک قوس الکتریکی در گاز زنون، نوری شدید ساطع می گردد. چراغ های زنون به نسبت چراغ هالوژن از عمر بیشتری برخوردار است و همچنین دامنه مصرف انرژی کمتری را در بر می گیرد از این رو بار فشار به دینام کاهش می یابد. بسیاری از جوانان به دلیل جلوه خاص و شیک چراغ های زنون از این نوع چراغ در سیستم روشنایی خودرو خود بهره می برند.

مزایا

  • نور روشن: چراغ زنون، بازتاب و گسترش نور با کیفیت را در مسیر رو به جلوی خودرو ایجاد می کند و میزان ایمنی را افزایش می دهد.
  • طراحی مدرن: این نوع چراغ، ظاهری جذاب و مدرن را برای خودرو به ارمغان می آورد.
  • عمر و انرژی: چراغ زنون به نسبت چراغ هالوژن از انرژی کمتری در خودرو استفاده می کند و طول عمر بیشتری نیز دارد.

 

معایب

  • هزینه: چراغ زنون از چراغ های هالوژنی گران تر هستند.
  • نیاز به زمان بیشتر برای روشن شدن: در کل یکی از معایب اصلی چراغ زنون این است که برای رسیدن به حداکثر توان روشنایی خود به زمان بیشتری نسبت به LED نیاز دارد.

چراغ های جلو

3- انقلابی در نور LED

با ورود چراغ های ال ای دی به صنعت نور پردازی چراغ های جلو خودرو همه چیز تغییر کرد. در چراغ های LED، وقتی از دیودهای نوری، جریان الکتریکی عبور می کند، نور منتشر می شود. چراغ ال ای دی، با مصرف انرژی پایین و عمری بالا یک انتخاب مناسب است. اما هزینه خرید و یا مراحل نصب آن به مراتب بیشتر و سخت تر است. چراغ های ال ای دی نوری سفیدتر از زنون دارند و چشم سایر رانندگان را اذیت نمی کنند.

مزایا

  • مصرف انرژی و طول عمر: چراغ های LED به نسبت چراغ های زنون و هالوژن انرژی کمتری را به خود اختصاص می دهند و طول عمری تا ۲۰۰۰۰ساعت را شامل می شوند.
  • نور متمرکز: چراغ ال ای دی، نوری متمرکز و قوی تولید می کند و دید بهتری را برای راننده فراهم می سازد.

 

معایب

قیمت: چراغ LED به نسبت هالوژن و زنون قیمت بیشتری دارد.

نصب: نصب چراغ های ال ای دی پیچیده تر از سایر چراغ ها است.

 

4- چراغ های لیزری، آینده روشنایی خودرو

چراغ لیزری با فناوری نو ظهور، تمامی رقبای پیشین خود را جا گذاشته است. چراغ لیزری همان گونه که از اسم آن مشخص است با کمک لیزر، نور روشنی را از خود ساطع می کند و گویی مسیر راننده را در شب به روز تبدیل می کند. در حال حاضر این فناوری در خودروهای برتری همچون BMW  و آئودی دیده می شود و تکنولوژی گران قیمتی به حساب می آید.

نقاط قوت

  • نور با کیفیت بالا: چراغ های لیزری نوری متمرکزتری را به نسبت سایر چراغ ها برای راننده ایجاد می کنند و فاصله دید راننده را حد زیادی کاهش می دهند.
  • مصرف انرژی: چراغ لیزری مصرف انرژی را تا حد زیادی کاهش داده است. عنوان کم مصرف ترین چراغ بازار متعلق به چراغ لیزری است.
  • طول عمر: چراغ های لیزری تا ۳۰۰۰۰ ساعت عمر دارند و در این زمینه رکوردار هستند.

 

نقاط ضعف

  • هزینه: چراغ های لیزری قیمت بالایی دارند و همین عامل سبب شده است که فقط در خودروهای خاص استفاده گردد.
  • نصب: تکنولوژی پیشرفته چراغ لیزری، فرآیند نصب و یا تعویض آن را پیچیده کرده است.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پیمایش به بالا