نحوه عملکرد سیستم کنترل سرعت در سرازیری DAC

سیستم DAC

در چند سال اخیر پیشرفت تکنولوژی، صنعت خودرو را کاملاً دگرگون کرده است. خودروهای جدیدی که توسط شرکت‌های بزرگ خودروسازی عرضه می‌شوند، نسبت به گذشته امکانات و ویژگی‌های بیشتری دارند. این امکانات عمدتاً شامل تجهیزات رفاهی و امنیتی است.از جمله این امکانات، می‌توان به سیستم‌های کمک‌راننده مانند “سیستم کنترل سرعت در سرازیری” یا DAC و “کنترل حرکت در سربالایی” یا HAC اشاره کرد.
این تکنولوژی که این روزها در بسیاری از خودروهای شاسی‌بلندها و خودروهای پرطرفدار بازار دیده می‌شوند، نقش مهمی را در اتومبیل شما ایفا می‌کنند.
در مقاله‌ی امروز قرار است تا در مورد نحوه عملکرد سیستم کنترل سرعت در سرازیری صحبت کنیم. اگر شما نیز علاقمند هستید تا در مورد این موضوع بدانید، تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

عملکرد سیستم کنترل سرعت در سرازیری DAC
نحوه عملکرد سیستم کنترل سرعت در سرازیری DAC


سیستم کنترل سرعت و کشش در سراشیبی (DAC) چیست؟

همان‌طور که شاید تجربه کرده باشید، پایین آمدن از سراشیبی، به‌ویژه در مسیرهای لغزنده یا ناپایدار، می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. در چنین شرایطی، نه‌تنها مهارت راننده، بلکه کارکرد ترمزهای خودرو هم اهمیت زیادی دارد. برخی از افراد فکر می‌کنند که با قرار دادن دنده در حالت سنگین و ترمزگیری به‌موقع می‌توان این کار را به‌خوبی انجام داد؛ اما واقعیت این است که ترمزگیری مداوم باعث داغ شدن لنت‌ها و دیسک ترمز می‌شود.

این موضوع در نهایت می‌تواند قدرت ترمزگیری را کم کند تا جایی که دیگر تأثیر کافی نداشته باشد. از طرفی، قفل شدن ناگهانی یکی از چرخ‌ها هنگام پایین آمدن از شیب ممکن است باعث لغزش یا انحراف خودرو شود و خطرات زیادی را ایجاد کند. اما با سیستم کنترل کشش در سراشیبی (DAC)، خودرو به شکلی ایمن و کنترل‌شده از سراشیبی پایین می‌آید و تجربه رانندگی راحت‌تر و امن‌تری را فراهم می‌کند.


عملکرد سیستم کنترل حرکت در سرازیری (DAC) به چه صورت است؟

همانطور که اشاره کردیم سیستم DAC یا “کمک به حرکت در سرازیری” به راننده کمک می‌کند در مسیرهای شیب‌دار و لغزنده، از شتاب‌گیری ناخواسته و خطرناک جلوگیری کند. این سیستم به‌ویژه برای رانندگی در مسیرهای کوهستانی یا سراشیبی‌های تند بسیار کارآمد است. 

برای فعال کردن DAC، ابتدا سرعت خودرو را به زیر ۲۵ کیلومتر بر ساعت کاهش دهید (البته این سرعت در برخی خودروها از پیش تعیین شده است). سپس با فشار دادن دکمه DAC، پای خود را از روی گاز و ترمز بردارید. در این حالت، گیربکس خودرو به حالت سنگین می‌رود و سیستم به‌طور هوشمند، سرعت خودرو را با استفاده از ترمزها کنترل می‌کند. شما فقط نیاز دارید که فرمان را کنترل کنید؛ بقیه کارها را DAC انجام می‌دهد.

این سیستم با کمک فناوری‌های ESP و EBD از قفل شدن چرخ‌ها و انحراف خودرو جلوگیری می‌کند و به شما کمک می‌کند با سرعتی ثابت و ایمن به پایین سرازیری برسید. برای غیرفعال کردن DAC کافی است دوباره دکمه مربوطه را فشار دهید. در اکثر خودروها دکمه DAC با نماد یک خودرو در سرازیری مشخص شده است و هنگام فعال شدن، علامتی روی صفحه آمپر چشمک می‌زند و گاهی نیز آلارم صوتی پخش می‌شود.

سیستم کنترل سرعت در سرازیری DAC چطور عمل می کند؟
سیستم کنترل سرعت در سرازیری DAC چطور عمل می کند؟

 

مزایا و معایب سیستم‌ ایمنی خودرو DAC چیست؟

 

1.کاهش استرس راننده در سراشیبی: با فعال کردن سیستم‌های DAC ، راننده بدون نگرانی از عقب رفتن خودرو یا افزایش ناگهانی سرعت در سراشیبی‌ها، تجربه رانندگی ایمن‌تری دارد.

2.جلوگیری از تصادف در مسیرهای شیب‌دار: این سیستم‌ها احتمال تصادف به‌ویژه در سراشیبی‌ها را کاهش می‌دهند، چون خودرو در وضعیت ثابت و کنترل‌شده باقی می‌ماند.

3.عملکرد عالی در خودروهای باری یا با سرنشینان زیاد: این سیستم‌ها برای خودروهایی که بار سنگین دارند یا تعداد سرنشین زیادی دارند، عملکرد مناسبی ارائه می‌دهند و ایمنی را افزایش می‌دهند.

4.نصب گسترده در خودروهای SUV: این سیستم‌ها در خودروهای SUV و شاسی‌بلند، مثل تویوتا لندکروزر و کیا اسپورتیج، به‌عنوان آپشن یا ویژگی استاندارد عرضه می‌شوند.

مزایا و معایب سیستم‌ ایمنی خودرو DAC
مزایا و معایب سیستم‌ ایمنی خودرو DAC چیست؟

 

همچنین باید در نظر داشته باشید که استفاده از این سیستم معایب زیر را نیز دارد که البته در مقایسه با فواید آن اصلا تاثیر چشم‌گیری ندارد.

1.افزایش دمای ترمز در استفاده طولانی‌مدت: در مسیرهای شیب‌دار طولانی، استفاده مداوم از DAC باعث داغ شدن ترمزها می‌شود که ممکن است نیاز به استراحت سیستم یا حتی غیرفعال شدن خودکار آن را ایجاد کند.

2.قابل استفاده فقط در برخی خودروها: این سیستم‌ها اغلب برای خودروهای شاسی‌بلند یا SUV با گیربکس دستی طراحی شده‌اند و همه خودروها به آن مجهز نیستند.

3.حتمال هزینه‌های اضافی برای آپشن سفارشی: در برخی خودروها، DAC و HAC به‌عنوان آپشن سفارشی عرضه می‌شوند، که هزینه خرید را افزایش می‌دهد.

 

به عنوان جمع بندی باید گفت…


سیستم کنترل کشش در سراشیبی یا DAC یکی از امکانات بسیار کارآمد خودروهای مدرن است که کمک می‌کند راننده در سراشیبی‌های لغزنده یا ناهموار با خیال راحت رانندگی کند. بدون این سیستم، وقتی در سربالایی توقف می‌کنید و قصد حرکت دارید، ممکن است خودرو به سمت عقب برود و این می‌تواند برای خودروهای پشت سر و عابران خطرناک باشد.

با وجود سیستم DAC، دیگر نگران عقب رفتن خودرو نخواهید بود؛ چراکه این سیستم به‌طور خودکار آن را در وضعیت کنترل‌شده نگه می‌دارد. در بیشتر خودروها، این سیستم به‌صورت یک دکمه روی داشبورد قرار دارد که با فشردن آن، علامت مخصوص به‌صورت چشمک‌زن روی نمایشگر ظاهر می‌شود یا یک آلارم صوتی فعال شدنش را به شما اطلاع می‌دهد.در مجموع، این سیستم‌ها به ایمنی و راحتی بیشتر راننده در مسیرهای شیب‌دار کمک می‌کنند، اما لازم است که راننده‌ها از محدودیت‌ها و ویژگی‌های آن‌ها به‌خوبی آگاه باشند.

 

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا