دی لایت چیست و چطور باعث افزایش ایمنی خودرو می شود؟

دی لایت

در یک محیط دوستانه نشسته اید و یکی از دوستان شما درباره چراغ های دی لایت خودروی خود صحبت می کند. شما اطلاعات کافی در این زمینه ندارید و در اسرع وقت به گوگل سر می زنید و چراغ دی لایت را سرچ می کنید. چراغ های دی لایت (Daytime Running Lights) از رشته لامپ های LED  و کم مصرف تشکیل شده است. ما در اینجا دقیقا قرار است به سوال دی لایت چیست و چطور باعث افزایش ایمنی خودرو می شود؟ پاسخ دهیم. در ادامه با اکستریم مگ همراه باشید تا از این فناوری جدید بیشتر سر در بیاورید.

دی لایت

چراغ دی لایت چیست؟

دی لایت یا همان نور روز به ردیف هایی نازک از چراغ های ال ای دی گفته می شود که در اطراف چراغ های جلو خودرو به مانند سرمه ای بر چشمان خودرو البته با نور سفید در نمای روبه رو خودنمایی می کند.

چراغ های دی لایت با استارت زدن راننده به طور اتوماتیک روشن می شوند و در صورت خاموش بودن ماشین نیز فرآیند نوردهی دی لایت متوقف می گردد. در واقع راننده کنترلی در جریان روشن و خاموش بودن چراغ دی لایت ندارد. چراغ دی لایت در هنگام روز و با وجود روشنایی محیط ،کاملا روشن هستند.

در چراغ دی لایت،  LED به کار می رود چرا که  ال ای دی کم مصرف است و فشاری به باتری وارد نمی آورد. از دیگر ویژگی های دی لایت می توان به ضد آب بودن، انعطاف پذیری، حالت ژله ای و چند حالته بودن آن اشاره کرد.

دی لایت

کاربرد و مزیت چراغ دی لایت

چراغ های دی لایت برای دو منظور اساسی زیبایی و ایمنی کاربرد دارند. در ادامه این دو مبحث را بیشتر بررسی می کنیم.

 

ایمنی با چراغ های دی لایت

کاربرد اصلی چراغ دی لایت در هوای مه آلود و کم نور است. هدف اولیه از ابداع این فناوری، جلوگیری از تصادفات جاده ای در شرایط مه آلود بود. اولین بار، کشورهایی که اقلیمی مرطوب دارند و یا به دلیل نزدیک بودن به قطب شمال و یا جنوب در هنگام روز از نور کافی برخوردار نیستند از این تکنولوژی در صنعت خودرو های خود بهره گرفتند. در این شرایط اگر به طور مداوم چراغ های خودرو روشن شوند به سیستم الکتریکی و باتری خودرو آسیب وارد می شود بنابراین استفاده از چراغ های دی لایت یک راهکار مناسب است.

چراغ دی لایت در خودرو، توجه عابرین و سایر ماشین ها را به خود جلب می کند و احتمال بروز حوادث را کاهش می دهد. استفاده از این آپشن در کشورهایی همچون کانادا و یا آمریکا الزامی است. گزارشات حاکی این است که نرخ آمار تصادفات جاده ای با استفاده از چراغ دی لایت در این کشورها کاهش یافته است.

اقلیم مناطق شمالی ایران مرطوب و اغلب مه آلود است و در مناطق جنوبی کشور نیز شاهد ریز گرد هستیم، بنابراین استفاده از چراغ های دی لایت در این مناطق سطح ایمنی را بیش از پیش افزایش می دهد.

 

زیبایی با چراغ های دی لایت

سازندگان خودرو به قسمت جلویی ماشین علاوه بر کارایی بر فاکتور زیبایی نیز توجه دارند. چراغ های دی لایت به مانند خط نورانی در حاشیه چراغ های اصلی، جلوه زیبایی خودرو را دو چندان می کنند. گاهی فرم خاصی از دی لایت نقشی از امضای یک برند ماشین سازی را بر عهده دارند. کمپانی رنو با فرم C مانند چراغ های دی لایت خودروی خود شناخته می شود. چراغ های دی لایت با روشن یا خاموش شدن خودرو، اکتیو و یا دی اکتیو می شوند. البته فراموش نکنید که این چراغ ها وظیفه تامین نور اصلی مورد نیاز خودرو را برعهده ندارند.

دی لایت

محل قرار گیری چراغ دی لایت

چراغ دی لایت در بخش جلویی خودرو به صورت نواری نصب می گردد. در قسمت عقبی ماشین، چراغ دی لایت استفاده نمی شود چرا که چراغ های پشتی با روکشی قرمز به خودی خود جلب توجه می کنند. سازندگان خودرو در قسمت جلویی ماشین و جایی نزدیک به مه شکن و سپر، دی لایت را به کار می برند. با نصب چراغ دی لایت در میان چراغ های بزرگ جلویی خودرو، جلوه خاصی به نمای روبه روی خودرو داده می شود.

 

جمع بندی

چراغ‌های دی لایت، نه تنها یک نوآوری فنی، بلکه یک تحول در ایمنی رانندگی محسوب می شوند. تصور کنید در روزهای آفتابی یا در شرایط جوی نامناسب، چقدر استفاده از این چراغ‌ها می‌تواند به شناسایی سریع خودروها کمک کند؛ این چراغ‌ها با نوری نرم و جذاب، خودروی شما را در شرایط ترافیک بسیار قابل مشاهده می‌سازند و خطر تصادفات را به طور چشمگیری کاهش می‌دهند.

با روشن شدن این چراغ‌ها به محض روشن کردن موتور خودرو، شما با یک حرکت ساده، فضایی امن‌تر برای سرنشینان خودرو ایجاد می‌کنید. این نشان می‌دهد که دی لایت‌ها فراتر از یک قابلیت، یک ضرورت مدرن در دنیای شلوغ و پرترافیک امروز به شمار می آیند. در این مقاله به سوال دی لایت چیست و چطور باعث افزایش ایمنی خودرو می شود؟ به طور کلی پاسخ دادیم.

مطالب مرتبط

نظرات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


پیمایش به بالا