تصور کنید که شب هنگام در یک جاده خلوت و کم نور در حال رانندگی هستید که یک باره، چراغ های جلوی خودرو خاموش می شوند. در این شرایط چاره ای جز توقف در کنار جاده ندارید و باید منتظر کمک بمانید. برای این که در شرایط این چنینی گرفتار نشوید، چه باید کرد؟ ما به شما توصیه می کنیم که نسبت به طول عمر چراغ های جلوی خودرو، اطلاعات کافی داشته باشید و قبل از تمام شدن عمر چراغ ها، اقدام به تعویض آن ها کنید. ما در این مقاله به طور کلی به این سوال، طول عمر چراغ های جلوی خودرو چقدر است؟ پاسخ خواهیم داد.
در ادامه با اکستریم مگ همراه باشید.
انواع چراغ های جلوی خودرو
به طور کلی در بازار، انواع مختلفی از چراغ های جلوی خودرو موجود است که با توجه به نیاز، کارایی و سلیقه افراد از آن ها استفاده می شود. این دسته بندی شامل، چراغ های هالوژنی، زنون و هدلایت(LED) است. هر یک از این چراغ ها، محدوده عمر مشخصی دارند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم.
چراغ های هالوژنی
اکثر خودروهایی که توسط کارخانه ها تولید می شوند، چراغ های هالوژنی بر روی آن ها نصب شده است. تکنولوژی این چراغ ها به نسبت سایر چراغ های موجود در بازار، قدیمی تر است.
متوسط عمر مفید چراغ های هالوژنی، بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ ساعت در نظر گرفته می شود.
چراغ های زنون(HID)
چراغ های زنون برای اولین بار در سال ۱۹۹۶ در آمریکا روی لینکلن مارک VIII به بهره برداری رسید. نور چراغ های زنون در شب به حدی زیاد است که در مقایسه با نور چراغ های هالوژنی گویی چند فرسخ فاصله دارد. این ویژگی ممتاز در چراغ های زنون، آن را به یک انتخاب مناسب در جاده های تاریک مبدل کرده است.
عملکرد این چراغ ها با گاز زنون و الکترودهای فلزی گره خورده است. عمر چراغ های زنون، بین ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ ساعت است.
چراغ های هدلایت (LED)
درست است که چراغ های زنون با نور خیره کننده خود، توجه همه را به خود جلب کردند ولی با ورود چراغ های هدلایت انتظارات از چراغ های خودرو افزایش یافت. شرکت آئودی، اولین بار چراغ های هدلایت را در آئودی R8 به کار گرفت.
چراغ های LED، عمر طولانی دارند و می توانند تا ۳۰۰۰۰ ساعت روشن بمانند. این یک تحول بزرگ در صنعت خودرو به حساب می آید.
نشانه های تعویض چراغ های جلوی خودرو
چراغ های جلوی خودرو، نور چشمان راننده را در مسیرهای تاریک تامین می کنند. با کم سو شدن نور چراغ، خطر تصادفات جاده ای به طور چشمگیری افزایش می یابد. با درک نشانه های پایان عمر چراغ های خودرو از بروز حوادث جدی جلوگیری کنید.
کاهش شدت نور: اولین نشانه تعویض چراغ، کاهش شدت نور چراغ ها است. اگر نور چراغ های جلوی خودرو نسبت به قبل کاهش یافته است، آن ها را بررسی کنید و در صورت لزوم، چراغ ها را تعویض نمایید.
تغییر رنگ نور: چراغ ها با استفاده مکرر، کیفیت و کارایی اولیه خود را از دست می دهند. یکی از این موارد، تغییر نور چراغ ها به رنگ زرد و یا سفید مایل به آبی است. تغییر رنگ نور چراغ های خودرو یکی از نشانه های تعویض آن به شمار می رود.
فلش زدن چراغ: اگر در زمان استفاده از چراغ های خودرو متوجه فلش زدن چراغ شدید، ابتدا سیستم برق رسانی خودرو را بررسی کنید و در صورت سالم بودن این مورد، احتمالا به چراغ های جدید نیاز پیدا خواهید کرد.
چه عواملی در افزایش عمر چراغ های جلوی خودرو موثر است؟
برخی از اقدامات می تواند عمر مفید چراغ های جلوی خودرو را تا حد مطلوب افزایش دهد.
معاینه فنی: یکی از مواردی که در معاینه فنی توسط کارشناسان بررسی می گردد، نور چراغ های خودرو است. با انجام به موقع معاینه فنی خودرو، می توان از مشکلات چراغ های ماشین مطلع شد.
رانندگی بهینه: از چراغ های جلوی خودرو در مواقع غیر ضروری استفاده نکنید تا بر سیستم الکتریکی خودرو فشار وارد نشود و عمر چراغ ها کم نگردد.
نگهداری اصولی و منظم: چراغ های خودرو یکی از اقلام مصرفی خودرو هستند و بهتر است به طور منظم، گرد و غبار و کثیفی ها را از روی آن ها تمیز کنید تا عملکرد و عمر چراغ ها افزایش یابد.
انتخاب محصولات با کیفیت: از چراغ های جلوی با کیفیت و مقاوم در خودرویتان استفاده کنید تا تعداد دفعات تعویض چراغ ها به حداقل برسد.
جمع بندی
چراغ های جلوی خودرو در تامین نور مورد نیاز راننده، به کار گرفته می شوند. چراغ های هالوژنی به نسبت سایر چراغ ها از عمر کمتری برخوردار هستند. نور زیاد چراغ های زنون، تاریکی شب را از هم می شکافد و عمر آن ها از چراغ هالوژن بیشتر است. با ورود چراغ های هدلایت(LED) در صنعت خودرو، همه چیز متحول گردید. چراغ های هدلایت عمری تا ۳۰۰۰۰ ساعت دارند و در این زمینه رکوردار است. در این مقاله به طور کامل به سوال، طول عمر چراغ های جلوی خودرو چقدر است؟ پاسخ دادیم.